Bílí Tygři Liberec

V derby půjde o šestku i udržení náskoku na první příčce! Přeruší šelmy vládu domácích týmů?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V neděli nás čeká zápas, který fanoušci obou regionálních rivalů pokaždé vyhlížejí s velkým očekáváním. V Boleslavi navíc bude o co hrát! Bruslaři se po pomalejším rozjezdu rozehráli do slušné formy, jež tento celek vynesla až do bojů o přímý postup do play-off. To liberečtí hokejisté mají ještě příjemnější starosti, sídlí totiž na samotném vrcholku tabulky! Dokáží porušit nadvládu domácích mužstev, která tento ročník derby provází?

Bruslaři míří vpřed

Středočeši pro letošní sezónu složili velice talentovanou soupisku, přesto to na jejich výsledcích dlouho nebylo znát. S umístěním na příčkách zaručujících pouze play-out se ovšem pochopitelně odmítli jen tak smířit a dostali se do velice solidní formy, vždyť z posledních sedmnácti utkání zvítězili hned dvanáctkrát! Uspěli přitom na horkém ledě Plzně, nebo nastříleli famózních osm branek defenzivně velice silnému Hradci. Aktuálně jim patří sedmý stupínek žebříčku. Ztráta na Kometu činí pouze tři body.

Zajímavé je, že i přes tabulkový rozdíl mezi oběma soupeři je to Boleslav, kdo inkasoval méně gólů. Stejně tak ale není zdaleka tolik produktivní. Nejpovedenější sezónu, co se osobních statistik týče, zaznamenává v černozeleném týmu zkušený Michal Vondrka, u nějž se už bodový příspěvek zapisoval 34 krát. Stejný hráč je zároveň nejlepším střelcem i asistentem v jednom. V brankovišti se poté do velice dobrých výkonů rozchytal slovinský reprezentační gólman Gašper Grošelj, jenž má téměř stejnou úspěšnost zásahů, jako Roman Will. Oba maskovaní muži zastaví bezmála 92 % střeleckých pokusů soupeřů.

Páteční nezdary v závěru

Ačkoliv se nejednalo o pověstný pátek třináctého, obě mužstva poměrně nešťastným způsobem přišla o své vítězné série, které čítaly shodně pět zápasů!

Naši hokejisté vyzvali před zraky svých příznivců nevyzpytatelný Zlín, jenž v tlačenici o desáté místo potřebuje každý bod. Podle toho také klání vypadalo, herní obrázek byl naprosto vyrovnaný. Dlouho to vypadalo, že budou o spokojenější Tygři, po trefách Petra Jelínka a Radana Lence totiž vedli ještě šest minut před koncem o jeden gól. Moravané ale odmítli složit zbraně, a povedl se jim husarský kousek, dvěma pozdními zásahy totiž ještě v základní hrací době převrátili skóre na konečných 2:3.

To Mladá Boleslav padla snad ještě o něco více smolným stylem. Proti Spartě, rovněž doma, hrála celou dobu solidní partii. Ani jednomu z týmů se dlouho nedařilo prosadit. Nejblíže k tomu byli Bruslaři, když puk tančil na brankové čáře, leč o pouhé milimetry ji nepřekročil celým objemem. Za bezgólového stavu tak ŠKO-ENERGO Arenu umlčel Smejkal, jenž v poslední minutě základní doby rozhodl o sparťanské výhře 1:0!

Je jasné, že šelmy i Boleslavští budou tyto zápasy chtít rychle pustit z hlavy, a soustředit se na vzájemný souboj, jenž by znovu měl patřit mezi ozdoby soutěže.

Trenér Filip Pešán o zápase se Zlínem

"Měli jsme špatný den, chyběla nám pokora a nasazení. Hráli jsme zbytečně složitě proti výborně organizovanému soupeři, který byl po většinu zápasu lepší a zaslouženě vyhrál."


Zatím 2:1 na zápasy

Ve všech třech vzájemných shledáních v aktuální sezóně platilo, že slavil tým hrající ve své hale. Šelmy tedy proti svému rivalovi zaznamenaly dva úspěchy. Nejprve zvítězily naprosto drtivě 8:3, čímž vytvořily nový rekord v počtu branek vstřelených jedním týmem v historii vzájemných zápasů. Další klání se odehrálo v Boleslavi. Přestože Liberečtí velmi dobře začali a vedli 1:0, domácí hokejisté celkem rychle otočili skóre a nakonec vyhráli 5:2. Toto utkání bylo mimochodem premiérou Tomáše Filippiho po návratu do modrobílého dresu, a hned vstřelil branku!

Naposledy na sebe mužstva narazila na startu roku 2019. V rámci 32. kola znovu slavili svěřenci Filipa Pešána, tentokráte po výhře 4:1. Herně byl nicméně zápas naprosto vyrovnaný. Vítězství vystříleli převážně Marek Kvapil a Tomáš Filippi, oba si totiž připsali do statistik tři kanadské body (Kvapil 1+2, Filippi 2+1).

Potvrdí Severočeši roli lídra tabulky? To se začneme dozvídat od nedělních 16 hodin. Pokud se do města automobilů nechystáte osobně, držte palce alespoň na dálku!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 35
Bilance: 20 – 7 – 0 – 0 – 8
Skóre: 112:77

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit