Bílí Tygři Liberec

Kvapilova jízda, vzestup Bulíře či návrat opor. Co přinesla první polovina základní části?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Extraligový kolotoč se na tento týden zastavil, jelikož nastal čas na druhou reprezentační přestávku. Týmy tak mají několik dní volna symbolicky po odehrání šestadvacátého kola soutěže. První polovina základní části byla z pohledu Tygrů velmi zajímavá. Pojďme si připomenout, co se doposud událo.

Pomalejší probuzení

Nalijme si čistého vína. Tygři nevstoupili do nového ročníku vůbec dobře. V prvním utkání prohráli na ledě Plzně a následně padli i doma s Pardubicemi, přičemž v obou duelech ani jednou neskórovali. Šelmy se ovšem následně zvedly a začaly vyhrávat. V tuto chvíli se nachází na druhém místě tabulky a nepovedený start byl v podstatě zapomenut.

Vystřelená raketa

Něco takového nikdo nečekal a Michal Bulíř jistě také ne. Dlouholetý forvard Severočechů se s tím v úvodu sezóny vůbec nepáral a střílel jeden gól za druhým. Během jedenácti zápasů vsítil těžko uvěřitelných třináct branek a taková forma nemohla být okolním světem nepovšimnuta.

Liberecký střelec se nakonec rozhodl pro odchod do ruského Magnitogorsku, kde si vede velmi dobře. Mimochodem, aktuálně nejlepší sniper soutěže, Zbyněk Irgl, se na metu třinácti přesných tref dotáhl více jak měsíc po Bulířově odchodu.


Nová mladá krev

Trenér Filip Pešán opět pravidelně dává šanci mladým hráčům a ti mu jeho důvěru splácí. Do extraligy letos nakoukli talenti Jan Jeník s Michalem Teplým a oba také zaznamenali svůj první extraligový bod. Zapomenout nesmíme samozřejmě ani na dvacetiletého Marka Zachara, jenž odvádí skvělou práci ve čtvrtém útoku.

One man show

Produktivita ligy má zatím letos jasného lídra. Útočník Marek Kvapil nasbíral zatím devětatřicet bodů (o dvanáct více než druhý Petr Holík) a je nejvýraznějším lídrem tygří smečky. Gól či přihrávku navíc zaznamenal úžasných dvaadvacet utkání po sobě, což je třetí nejlepší počin v historii české nejvyšší soutěže. Lépe jsou na tom pouze Jaroslav Bednář s Vladimírem Růžičkou, dokáže je liberecká šestnáctka překonat?


Návrat ztracených synů

Tým z města pod Ještědem sice opustil Michal Bulíř, dva hráči se však v listopadu na sever Čech vrátili. Nejdříve Tygry posílil Tomáš Filippi a o týden později jej následoval Michal Birner, jenž se výrazně podílel na zisku titulu v roce 2016. Oba do mužstva skěle zapadli a s průměrem téměř jednoho bodu na utkání se stali velmi dobrým doplněním ofenzivy.

Dvě premiéry v jednom zápase

Bylo to dlouhé čekání, ale nakonec skončilo. Letní posily Matěj Stříteský a Taylor Doherty dlouho čekaly na svou úvodní branku v tygřím dresu. Nakonec se oba prosadili a dokonce v jednom duelu. Svou gólovou premiéru si odbyli v nedávném utkání s brněnskou Kometou.


Aktuální situace

A jak jsou na tom naši hokejisté nyní? V tabulce okupují druhou pozici a na svém kontě mají devětačtyřicet bodů. V prvních šestadvaceti zápasech nastříleli již devadesát gólů a mohou se tak pyšnit nejlepší ofenzivou v soutěži. Zdaleka však není nic jisté, základní část má před sebou celou druhou polovinu a Tygry čeká ještě těžký boj o zajištění postupu do play-off. Buďte u toho!

Aktuální tabulka extraligy

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit