Bílí Tygři Liberec

Michal Birner po prvním utkání: Trochu jsem se hledal, bude to ale lepší!

Date of publication Author Kateřina Hamplová, David Jahoda

Olomouc/Liberec - Útočník Michal Birner má po svém návratu za sebou první zápas, ve kterém Tygři podlehli Olomouci po samostatných nájezdech. Když pomineme prohru s Hanáky, má staronový liberecký útočník zatím dobré pocity. „Přišel jsem na trénink a cítil jsem, jako bych nikdy neodešel,“ svěřil se.

Jak bys zhodnotil své první utkání po návratu do Liberce?
Nezvítězili jsme, takže to pozitivně nehodnotím. Máme alespoň jeden bod z Olomouce, se kterou to mají všichni těžké, hraje velice dobře, hlavně doma. Ta remíza byla spravedlivá a nájezdy už jsou loterie.

V čem byla Olomouc tak nepříjemná?
Celkově tím stylem, kterým hrají, je to takový urputný hokej. Mají velké a silné chlapy a celkově hrají dobře a přináší jim to ovoce.

V zápase jste vedli 2:1, je to o to větší škoda, že jste neslavili výhru?
Neměli jsme moc dobrou první třetinu, tam jsme se hledali. Ve druhé části jsme byli lepší a měli jsme dát víc gólů, oni ale poté využili přesilovku. Jak říkám, ten výsledek byl spravedlivý, pak už je to o štěstí.

Jak ses osobně cítil?
Moc dobře ne, šest týdnů jsem nehrál jediný zápas, takže jsem se trochu hledal. Ani kondičně to nebylo ideální. Snažil jsem se ale, co to šlo. Jsem rád, že to první utkání mám za sebou a věřím, že teď to bude už jen lepší.

Jel jsi první nájezd, věřil sis nebo tě vyslal trenér?
Trenér rozhodl, jakých pět lidí pojede a já jsem řekl, že chci jet první. Většinou tak jezdím a nebylo to moc o tom, jestli jsem si věřil nebo ne, prostě jsem byl určený.

Zvolil jsi u nájezdu tvé typické zakončení, které máš nacvičené tak nějak „na jistotu“?
Právě že vůbec ne, takhle to moc nedělám. Koukal jsem, co dělá gólman, a malinko jsem mu něco naznačil. Trochu se mi hnul do mé levé strany a já věděl, že budu musel udělat kličku do bekhendu.

Byl čas před zápasem vyladit něco se spoluhráči v útoku?
Měli jsme spolu dva tři tréninky, takže to bylo trochu těžší. Ale to je normální, všichni jsme hráči na nějaké úrovni, takže nám to trvalo tak těch dvacet minut. Poté už to nebylo tak špatné, vytvářeli jsme si šance a uvidíme, jak to bude dál.

Dá se uvést nějaký rozdíl mezi tímto zápasem a švýcarskou ligou?
Hodně mi to tu připomnělo ligu ve Švýcarsku, tam je ten hokej hodně podobný. V obraně je hodně urputný a všichni hráči jsou rychlí.

Váš tým vypadá na papíře hodně dobře, takže si kladete ty nejvyšší ambice?
Byli bychom alibisti, kdybychom si je nekladli. Ale všichni víme, jak to je, my teď musíme mít o to lepší pracovní morálku a zvednout ji. Musíme být více připraveni na každého soupeře, protože víme, že oni se na nás budou chystat mnohem lépe. Je to taková výzva pro všechny a já doufám, že si to sedne a tým bude fungovat.

Změnil se hodně liberecký styl hry od té mistrovské sezóny?
Nějaké malinké změny tam jsou, ale jinak je ten hokej skoro stejný, odlišnosti jsem nijak nepociťoval. Přišel jsem na trénink a cítil jsem, jako bych nikdy neodešel.

Trenér Filip Pešán byl na několika stážích v zámoří, vycítil jsi u něj nějakou změnu?
Víme, že se neustále vzdělává a hledá nové trendy v hokeji. Něco nového je například v chodu klubu, ale to bychom si měli nechat spíše pro sebe a zveřejňovat by to měl asi jen Filip, jelikož on je ten, kdo to v Liberci vede.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit