Bílí Tygři Liberec

Moravský trip pokračuje. Budou Tygři pálit ostrými i proti Vítkovicím?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Forma Tygrů vzbuzuje respekt. Z posledních deseti zápasů nebodovali pouze jednou a mohou se chlubit nejúdernější ofenzivou. Přestože se nejlepší ligový střelec, Michal Bulíř, odebral v posledních dnech do KHL, na ledě Brna to vůbec nebylo znát. Naši hokejisté předvedli skvělý výkon, na což se budou snažit navázat taktéž ve Vítkovicích. S těmi jsou to vždy tuhé bitvy, bude to platit i tentokrát?

Nejproduktivnější hráč, nejsilnější přesilovka, nejlepší útok

Liberecké mužstvo je ověnčeno samými "nej". Je to trošku paradox, vhledem k tomu, že v prvních dvou kolech ani jednou neskórovalo. Tyto zápasy ovšem posloužily jako nejlepší možná ponaučení, a modrobílá ofenziva začala neskutečně klapat. Momentálně je vůbec nejproduktivnější v extralize! Za 12 utkání totiž šelmy zaznamenaly už 42 branek, což je parádní vizitka. Té výrazně napomáhají přesilové hry. Zajímavé je, že jsou vůbec nejvíce faulovaným týmem, přičemž s těmito příležitostmi umějí bezezbytku naložit.

Liberecká přesilovka je s úspěšností rovných 25 % vůbec nejúdernější v celé soutěži, sítě soupeřů totiž rozvlnila už patnáctkrát. V tom má prsty zejména Marek Kvapil, jenž vévodí kanadskému bodování. Jeho známou libůstkou je připravování jasných gólových příležitostí, což značí obdivuhodných 11 asistencí. Ve stejném duchu pokračoval i v pátek v Brně, přestože už neměl po svém boku Michala Bulíře.

Ten se totiž během pátku odebral do Magnitogorsku. Liberečtí hokejisté nicméně ukázali, že skvěle šlapající stroj nemusí jedno vypadnuté kolečko zcela zastavit. Na ledě Komety se dvakrát prosadil Radan Lenc, který do angažmá pod Ještědem vlétl ve velkém stylu. Utkání nabídlo také jeden debut, první start v nejvyšší soutěži si totiž odškrtl teprve sedmnáctiletý forvard Adam Najman! Střetnutí zkrátka přineslo samá pozitiva.

Marek Kvapil o své formě

"Je sice fajn, že jsem nejproduktivnějším hráčem soutěže, ale pro mě to není to hlavní. Podstatné je, aby se dařilo týmu, potom je jedno, kdo za těmi body stojí. Já se spíš snažím hledat spoluhráče. Víc mě baví gól připravit, než ho sám dávat. Někdo jiný zase raději střílí branky. Zatím to je v sezoně tak, že když vidím někoho lépe postaveného, dám mu to. V lajně nám to zatím klape a lepí nám to. Doufám, že bude i nadále."


Vítkovice ztrácejí šťávu

Slezané vtrhli do aktuálního ročníku s velkou chutí, uspěli totiž v prvních třech duelech. Poté ovšem začali klopýtat, což vykrystalizovalo v pád do propasti porážek. Na vítězství už svěřenci kouče Petra čekají čtyři zápasy, přičemž postupně nestačili na Třinec, Karlovy Vary, Brno a Hradec Králové. V tabulce se tedy propadli až na současnou osmou příčku a na druhý Liberec ztrácejí už sedm bodů.

Problém mají především v ofenzivě. Skórovali totiž pouze třiadvacetkrát, což z Vítkovic činí nejhůře střílející tým v extralize. Pokud se však o něco mohou opřít, je to skvělá práce bránícího čtyřlístku při oslabení. Soupeři proti nim využili pouze čtyři početní výhody, takže bude zcela jistě velice interesantní sledovat, jakým způsobem bude Ridera pacifikovat Kvapilovo přesilovkové komando. Nechme se překvapit!

Patrik Bartošák krotitelem divokých šelem

Vítkovice nejsou pro naše hokejisty zrovna nejoblíbenějším protivníkem. Souboje s nimi bývají velice vyrovnané, málokdy někdo zvítězí výrazným rozdílem. V minulé sezóně vyhráli Slezané tři ze čtyř vzájemných střetnutí, a všechna pojil důležitý faktor. Patrik Bartošák se v zápasech s Tygry překonával a často je doslova přiváděl k šílenství.

Ve čtyřech utkáních vytáhl proti šelmám muž pod maskou úctyhodných 117 zásahů, a inkasoval pouze sedmkrát! Věřme, že modrobílí naváží na skvělou palebnou fazónu a s neoblíbeným gólmanem se dokáží vypořádat. Nebude to ovšem vůbec snadné, Bartošák je totiž znovu ve formě a s úspěšností zákroků na hodnotě 94,21 % je vůbec nejlepší v soutěži. Před Tygry zkrátka stojí velká výzva!

Jak se s nástrahami vítkovického ledu naši hokejisté vypořádají, můžete sledovat v neděli od 17:00, a to dokonce na programu ČT sport. Tak držte palce!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 63
Bilance: 30 - 3 - 3 - 5 - 22
Skóre: 174:168

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit