Bílí Tygři Liberec

Loučení kapitána a tygří triumf. I taková byla páteční exhibice v Rozstání!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Páteční tradiční fotbalová exhibice v Rozstání měla tentokrát speciální nádech. S kariérou se totiž loučil dlouholetý kapitán domácího Sokolu Roman Passian. O to více bylo během fotbalového souboje ve hře.

Loučení s domácí hráčskou legendou pro Bílé Tygry rozhodně nebylo důvodem, aby snížili své herní nasazení. Naopak! "Pustit jim to? V žádném případě! Právě proto, že se loučí, ho chceme tím spíš porazit," usmíval se lídr tygřího fotbalového týmu Michal Bulíř. A od prvních minut to naši hokejisté v kopačkách prokazovali.

Útočného žolíka Filipa Pešána v první půli nezastavil ani Jan Výtisk, který naskočil do branky Rozstání, a kouč Tygrů tak zařídil svému týmu vedení. Zato družina kolem Romana Passiana nemohla najít recept na skvěle chytajícího Marka Schwarze. "Kluci předvedli skvělý výkon, se vším mi pomohli. Měl jsem sice pár zákroků, ale bez problému," usmíval se gólman.

Po změně stran došlo na oficiální loučení Romana Passiana s fotbalem, když za bouřlivého potlesku všech přítomných diváků přenechal symbolicky místo mladším a pověsil své kopačky na hřebík. Tým Rozstání jako by to okamžitě poznamenalo. Tygři zabrali a přidali další dvě branky, k tomu v závěru Jaroslav Vlach neproměnil penaltu.

Vítězstvím 3:0 odčinili hokejisté loňskou prohru po penaltách. Především však spolu s domácími hráči pobavili zhruba tisícovku diváků, která si na zápas našla cestu. Fanoušci si přišli na své také na následné autogramiádě. "Hodnotím to skvěle. Přijde mi, že tu je rok od roku víc lidí. Vždy tu vznikne parádní atmosféra," usmíval se spoluorganizátor Roman Passian.

Připomeňte si páteční exhibici ještě jednou v následující reportáži!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit