Bílí Tygři Liberec

Bude Tygrům chutnat pardubický perník?

Date of publication Author František Holubec, Radek Vokál

Dnes čeká Bílé Tygry zatím asi nejtěžší soupeř - Pardubice. Východočeši měli letos vynikající vstup do sezóny. Po šesti odehraných kolech v ČT extralize vedou tabulku, mají na kontě pět vítězství a jedinou porážku, ve 3. kole doma s Litvínovem (1:4). Potvrzují, že jsou jedním z vážných aspirantů na titul. V neděli zajíždí na jejich led Bílí Tygři a proti svým bývalým spoluhráčům nastoupí i Pavel Kábrt a Stanislav Procházka.

Co do hokejové historie, bude dnešní utkání soubojem Davida s Goliášem. Pardubický klub hraje již 53. ligovou sezónu v řadě a z toho byl třikrát mistrem (1973, 1987, 1989). Za posledních pět let sehráli pětkrát čtvrtfinále (pokaždé neúspěšně). V tomto městě je jistě hokej sportem číslo jedna, stojí zde po loňské rekonstrukci nejmodernější aréna v celé republice a mají zde nejvyšší extraligové návštěvy. Pardubický klub také díky své výborné práci s mládeží vychoval již mnoho reprezentantů a hvězd českého hokeje.

Pardubice se opírají o své odchovance. Kapitánem je Otakar Janecký, bývalý vůdce reprezentace, který v extralize válí i v jedenačtyřiceti letech. Z levého křídla prvního útoku stále hrozí nebezpečí v podobě pětatřicetiletého exreprezentanta Ladislava Lubiny, nejlepšího střelce ze současných aktivních hráčů (před sezónou to bylo 285 branek v 716 zápasech). O zkušenostech obránce Michala Sýkory není ani třeba mluvit. Ale pardubický tým tvoří i mladí a houževnatí hráči, kteří se na začátku sezóny jeví ve velice dobrém světle. Konkrétně čtvrtý bývalý juniorský útok Kolář, Koukal, Průcha si velmi pochvaluje pardubický kouč Miloš Říha. Tým je sestaven výborně. První útok je složen z technika Blažka, střelce Lubiny a bojovníka Rolínka, druhý z nahrávače Janeckého, dravého Petra Sýkory a defenzivního štítu Michala Divíška, třetí útok používá trenér Říha na bránění nejlepších řad soupeře a ve čtvrtém se prohánějí juniorští mistři extraligy. Co se týče gólmanů, brankář Adam Svoboda je suverénní jedničkou. Má průměr dva góly na zápas a ohromil zejména posledním výkonem na Slavii, kde byl nejlepším mužem zápasu.

Tým zatím prohrál jen jednou, ve zmiňovaném 3. kole s Litvínovem. Jinak má plný bodový zisk. Pardubice mají průměr přes 4 vstřelené branky za zápas. Když přihlédneme k libereckému průměru 3 vstřelené branky za zápas, tak se asi mají diváci na co těšit.

V letním Tipsport Cupu odjely Pardubice z libereckého ledu s porážkou 3:4, v Pardubicích se oba týmy rozešly smírně 4:4

Sestava Pardubic na Slavii (1:3) Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Vyhlídal, Čáslava, Novotný, Duben - Rolínek, Blažek, Lubina - P. Sýkora, Janecký, Divíšek - Pospíšil, Mikeska, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit