Bílí Tygři Liberec

Zahraniční angažmá pro Pešána. Trénovat bude ve Švýcarsku

Date of publication Author Redakce

Liberec - To, o čem se v posledních dnech spekulovalo, se stává skutečností. Bývalý kouč Bílých Tygrů a národního týmu Filip Pešán bude trénovat ve švýcarské nejvyšší soutěži. Smlouvu nakonec podepsal s klubem HC Ajoie.

Organizace HC Ajoie, která působí ve městě Porrentruy v kantonu Jura, má za sebou první sezonu v elitní švýcarské soutěži National League A po 28 letech. Klub se v ní umístil na posledním místě nesestupového ročníku. V únoru nejprve odstoupil z funkce hlavního trenéra Kanaďan Gary Sheehan, kterého dočasně nahradili v trenérském tandemu sportovní manažer Julien Vauclair a kouč juniorky Frédéric Rothen. S koncem sezony klub hledal nového trenéra a volba padla právě na Pešána, pro kterého se jedná o první zahraniční angažmá.

Pešán podepsal smlouvu na dva roky a je teprve čtvrtým českým koučem ve švýcarské nejvyšší soutěži, prvním po 13 letech. Tím posledním byl shodou okolností Rostislav Čada, kterého Pešán v roce 2015 nahradil na střídačce libereckých Bílých Tygrů. Čtyřiačtyřicetiletý trenér už zná i složení svého realizačního týmu. Jedním z jeho asistentů bude legendární finský obránce a účastník 15 světových šampionátů Petteri Nummelin.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit