Bílí Tygři Liberec

Farma i v mládeži! Bílí Tygři budou spolupracovat s Lomnicí nad Popelkou

Date of publication Author Klub

V rámci neustálého zlepšování a rozvoje organizace se Bílí Tygři před novou sezonou rozhodli k inovaci v práci s mládeží. Dohodli se na spolupráci s hokejovým klubem HC Lomnice nad Popelkou. Lomnice se tak nově stane mládežnickou farmou Bílých Tygrů. Díky tomu budou moci oba kluby využívat volný pohyb hráčů mezi juniorskou ligou akademií a ligou juniorů a zároveň extraligou dorostu a ligou juniorů, respektive dorostu.

Bílí Tygři dlouhodobě hledají řešení, jak po sportovní stránce propojit celý Liberecký kraj. Společně s Lomnicí proto udělali první krok ke splnění vytyčeného cíle. Oba dva kluby v této dohodě vidí veliký přínos ve výchově hráčů. Mládežnické výběry juniorů a dorostu tak budou v Lomnici nastupovat pod názvem Bílí Tygři Liberec “B”. V Lomnici tak i nadále zůstane zachován nastolený trend z posledních sezon a budou zde působit týmy dorostu i juniorů.

Vyjádření Manažera mládeže Jiřího Bermanna:

„V návaznosti na reorganizaci soutěží a hokejový vývoj Libereckého kraje jsme se rozhodli nastavit intenzivnější spolupráci mezi naší akademií a klubem HC Lomnice nad Popelkou. Tato spolupráce nám v kategoriích U17 a U20 umožňuje volný pohyb hráčů mezi oběma kluby. Z našeho pohledu to v praxi znamená, že naši méně vytížení hráči budou moci nastupovat do dalších utkání, hráči U15 budou mít šanci sbírat zkušenosti v lize dorostu a současně dorostenci, kteří nebudou nastupovat v lize akademií, se budou moci konfrontovat s juniory v lize juniorů. Slibujeme si od této spolupráce zajištění kvalitních zápasů pro všechny aktéry. Chtěl bych touto cestou poděkovat představitelům klubu HC Lomnice nad Popelkou za rychlé a konstruktivní jednání.“


Vyjádření předsedy Lomnice nad Popelkou Přemysla Šulce:

„Bílí Tygři Liberec jsou v našem kraji silným partnerem a pro nás to znamená veliký posun na sportovním úseku. Pro hráče našeho klubu se otevírá možnost klást si ty nejvyšší sportovní cíle. Jsme přesvědčeni, že spojení přinese oběma klubům především výhody. Nám to částečně pomáhá řešit i otázku plánované rekonstrukce zimního stadiónu v Lomnici nad Popelkou. Čeká nás však ještě spousta práce, abychom využili maximálně všech výhod, které tato spolupráce nabízí.“


Pro obě strany se tak jedná o krok vpřed, ze kterého by měly těžit výhody především po sportovní stránce. Uvidíme, jestli se partnerství v budoucnu ještě více rozvine.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit