Bílí Tygři Liberec

Roman Will bude hájit branku Bílých Tygrů i v dalších dvou sezónách

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Brankář Roman Will se dohodnul na pokračování svého angažmá v Liberci až do dubna 2019. Vedení klubu v jeho případě využilo opce, která byla součástí Willova dosavadního jednoletého kontraktu, a umožňovala prodloužení angažmá o další 2 roky.

Čtyřiadvacetiletý gólman se zkušenostmi ze zámořských soutěží působí ve městě pod Ještědem svou první sezónu a po boku zkušeného Jána Lašáka už na sebe dokázal výrazně upozornit. Aktuálně vévodí celkovým extraligovým statistikám brankářů. V dosavadním průběhu základní části si připsal už sedm čistých kont.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Roman Will je pro nás příslibem do budoucnosti. Je pracovitý, poctivý a v této sezóně nám výrazně pomohl při absenci Jánka Lašáka. V Liberci zatím potvrzuje svůj potenciál.“"


Roman Will zastavil puk svojí vyrážečkou

Profil:

Roman Will je rodákem z Plzně, kde také hokejově začínal. V patnácti letech ale přijal nabídku z Mladé Boleslavi, kde poté hájil branku tamního dorosteneckého a juniorského týmu. V sezóně 2010/2011 se Roman Will i přes svůj nízký věk posunul do boleslavského A týmu, nastoupil však k jedinému extraligovému utkání

O rok později odešel Roman Will zkusit své štěstí do zámoří, kde chytal v juniorském výběru QMJHL Moncton Wildcats. Po sbírání zkušeností za velkou louží se vrátil zpátky do Mladé Boleslavi, která v té době hrála 2. nejvyšší soutěž. Původně jen doplnil dvojici Vlastimil Lakosil a Michal Valent. Skvělými výkony si ale získal důvěru trenérů a tak se tehdy dvacetiletý brankář stal boleslavskou jedničkou v honu za extraligou. V baráži, kde v nervydrásající bitvě trápila Boleslav i Bílé Tygry, to nakonec na postup nestačilo. Co se ale nepovedlo tehdy, zvládla Mladá Boleslav i s Willem v brance o rok později.

V roce 2014 se Roman Will znovu vydal do zámoří, kde přijal nabídku týmu AHL Lake Erie Monsters. V honbě za vysněnou NHL přestoupil o rok později do San Antonio Rampage. Odtud si ho na krátký záskok „vypůjčil“ legendární Patrick Roy, trenér lavin z Colorada a Roman se tak dočkal svého premiérového startu v NHL.

V Liberci Roman Will zatím odchytal 28 zápasů, ve kterých si připsal sedm vychytaných nul a s úspěšností zákroků před 93% jasně vévodí extraligovým statistikám.

Na reprezentační úrovni si Roman Will připsal starty za českou sedmnáctku, osmnáctku a dvacítku. Na vrcholném turnaji se však představil jen v kategorii U18, když hájil barvy Českého týmu na Mistrovství světa. V letošní sezóně se dočkal nominace na Karjala Cup do pozice 3. brankáře. Do zápasů však nezasáhl.

Roman Will se raduje z výhry

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit