Bílí Tygři Liberec

„Chovali jsme se jako děti“, označil hlavní kouč Filip Pešán jasně příčiny nezdaru ve 3. finálovém utkání

Date of publication Author Redakce

Bílí Tygři podruhé ve finálové sérii padli. V O2 areně podlehli Spartě Praha 1:4, když Pražané rozhodli o své výhře třemi brankami v přesilových hrách v závěru 2. třetiny. Rozhodčí rozdali libereckým hráčům celkem 11 dvouminutových trestů a navíc osobní trest do konce utkání pro Petra Vampolu. To bylo rozhodujícím těžítkem na miskách vah, v jinak vyrovnaném duelu.

Pane trenére, byla nedisciplinovanost opravdu tím klíčovým faktorem 3. finále?
Rozhodně. Bohužel jsme nedokázali udržet emoce. 11 dvouminutových trestů je strašně moc. V podstatě jsme odehráli celou jednu třetinu v oslabení. To sebere velkou porci sil a Sparta právě v přesilových hrách rozhodla o své výhře. Zpočátku naše fauly plynuly spíše z velké motivace, ale později už to byla spíše frustrace. Hráči řešili více výkony rozhodčích, než svoje vlastní. Přitom si nemyslím, že by výsledek utkání výkon rozhodčích nějak fatálně ovlivnil. Bylo nám odpískáno několik „minifaulů“ a hráči tento způsob posuzovaní jen těžko kousali a začali být nedisciplinovaní. Vše vyvrcholilo vyloučením Petra Vampoly do konce utkání a také slovní roztržkou Martina Ševce s trenérem Jandačem. Chovali jsme se jako malé děti. To už se nesmí opakovat!

Petr Vampola bude chybět v dnešním utkání. Je to velká ztráta?
Petr je jedním z hráčů, kteří nás svými výkony dovedli k vítězství v základní části. Stejně jako mu přiznávám tento superlativ, musím jedním dechem říci, že ve finále nám zatím příliš nepomáhá. Hraje se o všechno a jsou v tom velké emoce, ale Petr situaci nezvládl. Z jeho strany to byla velká nedisciplinovanost, která poškodila celý tým a bohužel nám bude chybět i dnes. S největší pravděpodobností nám bude chybět také Dominik Lakatoš, jehož zákrok na Poláška zkoumá disciplinární komise. Pokud mu bude udělen trest, budeme muset do sestavy zapojit některého z hráčů z Benátek nad Jizerou. I z tohoto důvodu je trest Petra Vampoly komplikací.

Akce

Už byla řeč o slovní přestřelce Martina Ševce s Josefem Jandačem, která pronikla i do médií…
Pozápasové vyjádření Martina Ševce bylo nešťastné. I když přihlédnu k tomu, že média si vybrala jen některé z jeho výroků a také k tomu, že rozhovor byl pořízen těsně po utkání a tedy ve velkých emocích, tohle už je „za hranou“. S Martinem jsem o celé věci mluvil a dnes už by si některé své výroky odpustil. Tyto slovní přestřelky do bojů play-off rozhodně také patří, ale toto byl útok v osobní rovině a navíc skrze media, a jak přiznal i Martin Ševc, nebylo to šťastné.

Bude vaším hlavním úkolem před čtvrtým finálovým utkáním především hráče uklidnit?
S hráči se připravujeme stejně jako na předchozí zápasy. Musíme hrát svoji hru, být trpěliví a disciplinovaní. Jen tudy vede cesta k úspěchu. Myslím, že jsme si toto jasně dokázali ve 3. třetině včerejšího zápasu, ve kterém jsme Spartu přehrávali a dostávali pod tlak. Dnes musíme začít stejně! Snad dají rozhodčí dnešnímu zápasu trochu volnější průběh. Znovu opakuji, přál bych si, aby hru nechali více plynout a zasahovali do ní, co nejméně. Ve finále by se některé minifauly snad už ani neměli pískat. Ničí to skvělý hokej, který v téhle bitvě může být k vidění.

Díky za rozhovor

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit