Bílí Tygři Liberec

Zpět na ledě! Bílí Tygři zahájili ledovou část přípravy

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V úvodu června si sice Bílí Tygři užili týden přípravy na ledě, po tomto zpestření se však definitivně přesouvají na led Home Credit Areny až nyní. Začala tak druhá fáze přípravy.

Zatímco v útrobách Home Credit Areny se ještě rozléhal zvuk vrtačky značící probíhající rekonstrukci tygřího zázemí, nad ledovou plochou ho vystřídal tradiční tvuk píšťalky a bruslí. Po týdnu dovolené totiž naši hráči vstoupili do druhé fáze přípravy, kterou stráví na ledě.

Trenéru Pešánovi se zpět hlásily i opory, které se během kondičního období připravovaly individuálně, jako například Ladislav Šmíd nebo Martin Ševc. K vidění však bylo mnoho dalších známých tváří. Na první trénink na ledě dorazil také Ján Lašák, který vše pozorně sledoval ze střídačky. "Užívám si volno, tak jsem prostě sedl na motorku a přijel," prozrazoval se svým tradičním úsměvem.

Zkušenosti ze zámoří

Dvojice Tygrů se zároveň do Liberce vrátila po týdenním kempu v New Yorku. Filip Pešán zamířil do Ameriky v roli kouče, zkušenosti v organizaci Rangers sbíral také Dominik Lakatoš, kterého si Jezdci vybrali v letošním draftu NHL. Brankáře pro změnu doplnil Vítek Vaněček, který se s Bílými Tygry stejně jako před rokem připravuje před odletem do zámoří.

Hráče čeká bohatý program. "Dopoledne jsme na ledě, k tomu se odpoledne přidávají také některá dovednostní cvičení," vysvětluje kouč Filip Pešán. Už za necelé tři týdny pak tým čeká první přípravný zápas, který Tygři sehrají 28. července od 11 hodin se Spartou.

Po třech přípravných duelech již mohou vyhlížet ostrý start sezony, který přijde na řadu ve druhé polovině srpna. Do té doby však Tygry stále ještě čeká tvrdá dřina na ledě, aby byli na ročník 2017/18 připraveni co nejlépe.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit