Bílí Tygři Liberec

Zpět do boje! Nový ročník extraligy startuje!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – Přestože Bílí Tygři vstoupí do nového extraligového ročníku až v neděli, extraligová sezona 2016/17 startuje už dnes! Vůbec poprvé v historii do ní náš tým vstupuje jako obhájce titulu, jak si v této roli povede?

Od ročníku 2002/03, kdy liberecký tým poprvé vstoupil do nejvyšší české hokejové soutěže, půjde už o patnáctou sezonu mezi elitou. Za tu dobu si prošel celou řadou velkých vítězství. Třikrát ovládl základní část extraligy v letech 2006, 2007 a 2016, jednou se radoval z mistrovského titulu. Balancoval však také nad propastí, když se v roce 2013 zachraňoval v nejvyšší soutěži až v posledním barážovém duelu proti Mladé Boleslavi. Historii Bílých Tygrů v české extralize si můžete připomenout zde.

Pojďme se však ještě naposledy vrátit k nejčerstvějšímu úspěchu. Nejtučnějším písmem zůstane v klubové minulosti zapsána sezona 2015/16. Přestože do ní Bílí Tygři vstoupili porážkou s Kometou Brno, následovala krasojízda, která jako by se neměla zastavit. Liberec během tohoto ročníku překonával jeden dlouholetý rekord za druhým, nejprve ovládl základní část a následně během celého play-off prohrál pouze dva zápasy.

V tom posledním, který se odehrál 22. dubna 2016, došlo utkání až do druhého prodloužení. V čase 85:19 najel do útočného pásma Martin Bakoš, vystřelil zpoza obránce a rozpoutal premiérovou mistrovskou radost. Okamžiky, které následovaly, si všichni pamatujeme až dosud.

Mistrovská sezona je však v tuto chvíli také minulostí. Právě dnes se opět naplno rozjedou boje o extraligový trůn, který budou Bílí Tygři obhajovat před smečkou pronásledovatelů v čele s novým lídrem. Branko Radivojevič se stal už devátým kapitánem našeho týmu v jeho extraligové historii a vůbec prvním cizincem, který dres s "céčkem" na hrudi oblékne.

Do sezony vstoupí Tygři vzhledem k přesunu prvního kola až v neděli na půdě Karlových Varů, hned nato je ale čeká na domácí půdě repríza loňského finále proti Spartě. Buďte v úterý 13. září od 17:10 u toho!

Také další domácí duely budou znamenat velmi těžké zkoušky. V úterý 20. září zavítá do Home Credit Areny Plzeň, v pátek 23. září pak Třinec. Byli to právě fanoušci, kdo v play-off dopomohli skvělou atmosférou našemu týmu k titulu. Žeňme opět společně Bílé Tygry za dalším úspěchem a vstupme do nové sezony jako jeden tým! Vyrážíme zpět do boje!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit