Bílí Tygři Liberec

Zná mě, skvěle situaci přečetl, říká Jiří Průžek o neprolomení "prokletí"

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Jiří Průžek byl k nezastavení. Utkání se Slavií se mu vyvedlo, vstřelil dvě branky a na další přihrál. Chvilku před koncem mohl navíc zkompletovat hattrick, ale bývalý spoluhráč, Daniel Vacula, předvedl proti jeho střele výborný zásah. „Od té doby, co jsem do Liberce přišel, tak jsem hattrick nedal. Vždy vstřelím dva góly, takže to tak asi má být," prozrazuje s úsměvem na tváři šikovný forvard.

Jak vypadal zápas se Slavií tvým pohledem?
Museli jsme vyhrát, proti Kladnu jsme prohráli, ale tentokrát jsme si za výhrou šli už od začátku. Vstřelili jsme rychlý gól, který nám pomohl a poté druhý už víceméně rozhodl. Vedení jsme dotáhli do vítězného konce.

Asi mi dáš za pravdu, že páteční a sobotní zápas byl jako noc a den.
Určitě. Proti Kladnu jsme začali hrát až ve třetí třetině, jsem rád, že se nám povedlo výkon přenést do sobotního zápasu, a že jsme vyhráli.

Jiří Průžek v záběru fotografa

Co jste si před zápasem se Slavií říkali? Bylo jasné, že musíte naplno bodovat.
Říkali jsme, že musíme nevyvedené utkání s Rytíři hodit za hlavu, a že proti Slavii nemáme kam uhnout. Nakonec jsme si za tím šli a povedlo se..

Předvedl jsi fantastický výkon, vstřelil jsi dvě branky a připsal si i asistenci. Jak bys ho zhodnotil?
Tahle bych si přál hrát pořád, proti Slavii jsem vůbec nebyl na ledě vidět. Jsem rád, že jsem se tentokrát odvděčil za důvěru, kterou do mě trenéři vkládají vysokým ice-timem. Jsem rád, že se mi zápas takto vydařil.

„Nejsem silový hráč, musím soupeře vykličkovat."

Bylo vidět, že máš vysoké sebevědomí při soubojích 1 na 1. Předvedl jsi několik skvělých kliček, cítil jsi, že by mohl takový nárůst formy přijít?
To ne. Nejsem silový hráč, takže musím protivníka vykličkovat. Musím to tak dělat a zaměřuji se na to při tréninku. Tentokrát se mi zadařilo.

Měl jsi na svém kontě ve branky poměrně rychle, téměř ihned po startu druhé třetiny. Měl jsi v hlavě hattrick?
To má asi každý hráč. Nicméně od té doby, co jsem do Liberce přišel, tak jsem hattrick nedal. Vždycky dám dva góly, takže to tak asi má být (usmívá se).

Jiří Průžek zakončuje

Na konci zápasu jsi mohl toto "prokletí" zlomit, měl jsi totiž dobrou příležitost, když jsi obehrál obránce. Gólman tě ale nakonec vychytal.
Dan Vacula mě zná, hráli jsme spolu v Letňanech. Tudíž věděl, že to chci umístit k zadní tyči. Super situaci přečetl a skvěle mě vychytal.

Dotahování na play-off bude velmi náročné, máte velkou bodovou ztrátu. Jaký bude plán, jak budete muset zápasy hrát?
Máme před sebou jedenáct zápasů a musíme všechny vyhrát. Nic jiného nám nezbývá. Musíme jít od utkání k utkání a hrát jako proti Slavii. Uvidíme, kolik bodů a výher uděláme a jestli to bude stačit nebo ne, ale určitě se nevzdáváme a věříme v to.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit