Bílí Tygři Liberec

Zlín sráží lídry! Potvrdí Tygři dominanci nebo bude lednová cesta Ševců prodloužena?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři nastoupí k dalšímu zápasu v Home Credit Aréně již ve středu od 18:00. Budou si totiž předehrávat zápas šestačtyřicátého kola proti Zlínu a podívaná to bude bezpochyby zajímavá. Naše mužstvo v třech předchozích vzájemných zápasech modrožluté pokaždé porazilo. Podaří se mu to i počtvrté?

3 ze 3! Naposledy však jen velmi těsně

První vzájemný zápas Tygrů se Zlínem dopadl pro naše mužstvo výborně, smečka vyhrála 4:0. Druhé měření sil přineslo ještě o jednu branku šelem více, duel skončil vysokým skóre 5:0. Těsně před koncem prosince však oba celky svedly obrovskou bitvu, na jejímž bylo těsné vítězství svěřenců trenéra Filipa Pešána 3:2.

Pro Romana Willa jsou zápasy se Zlínem specifické, během prvního vzájemného si totiž připsal vůbec první extraligovou nulu v kariéře. Druhé střetnutí zase přineslo čtvrté čisté konto z pěti zápasů. Jak se mu bude dařit tentokrát?

Roman Will vyráží puk

Ševcům jde o hodně. Zatím jsou v pohodlí, následovat ale budou ještě boje

Zatímco Tygři okupují první příčku tabulky s osmibodovým náskokem, Zlínští tvrdě bojují o desítku zajišťující předkolo play-off. Aktuálně mají na jedenáctou Mladou Boleslav náskok tří bodů, avšak boje budou ještě kruté, konkurence je totiž obrovská.

Co se týče posledních výkonů žlutomodrých, jsou fantastické. Svěřenci trenérů Roberta Svobody a Martina Hamerlíka v lednu skolili nejlepší celky aktuálního ročníku. Ševci porazili Oceláře (4:2), Olomouc (3:1), Hradec Králové (4:1), Kometu Brno (4:2) i Litvínov (3:1). Tyto vítězství jednoznačně dokazují, jak jsou Zlínští silní, na druhou stranu stanou proti vůbec nejúspěšnějšímu celku extraligového ročníku, na něhož prozatím nevyzráli.

Lukáš Derner po děkovačce

Kašík hvězdou měsíce! Naleznou na něj Tygři recept?

Libor Kašík si svými výkony řekl o vítězství ve statistice hvězdy měsíce prosince. Strážce svatyně Ševců také patří nejvýše ve statistice celkového počtu zákroků (2203) a také v počtu vítězství (18), kde okupuje pátou příčku tabulky před Romanem Willem. Nicméně společně s Branislavem Konrádem nastoupil k vůbec největší porci zápasů (38).

Petr Jelínek. To je v posledních týdnech velká opora ofenzivy našeho mužstva. Forvard elitní tygří formace rozhodl poslední zápas s Karlovými Vary, když vstřelil během třetí třetiny vyrovnávací a rozhodující branku. Právě díky dvěma trefám překonal jako první hráč kádru hranici třiceti bodů.

Radim Šimek si přikopává puk

Bílí Tygři Liberec versus PSG Zlín

Počet zápasů: 59
Bilance: 29 – 4 – 3 – 2 – 21
Skóre: 176:146

Proti Zlínu si Roman Will připsal první čisté konto v extralize. Toto utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit