Bílí Tygři Liberec

Ženská reprezentace U16 vybojovala stříbro na Evropském poháru. Chytala i Švejdová

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Budapešť/Liberec – Od čtvrtka do neděle minulého týdne se v maďarské Budapešti uskutečnil první ročník Evropského poháru žen do 16 let. Tygřice na turnaji zastupovala brankářka Viktorie Švejdová, který odchytala jedno utkání. Češky nakonec skončily těsně pod vrcholem, když ve finále podlehly Rusku.

Nejmladší výběr českých hokejistek vstoupil do turnaje zápasem se Švýcarskem. Utkání mělo až nečekaně hladký průběh, hráčky národního týmu své soupeřky přestřílely poměrem 55:12. Rozhodující byly první dvě třetiny, ve kterých svěřenkyně Pavla Zuziaka vsítily pět branek. Samy po celých šedesát minut neinkasovaly ani jednu, a tak se mohly radovat z výhry 5:0.

Ve druhém měření sil už čekal těžší soupeř – Finsko. Od úvodního vhazování až po závěrečnou sirénu probíhal na ledě neskutečný boj a příchozí diváci moc šancí neviděli. V utkání nakonec padla pouze jediná branka, a to z hole Natálie Mlýnkové. Češky to ale s udržením hubeného náskoku neměly zdaleka jednoduché. V závěrečné periodě totiž musely ubránit celkem pět oslabení. To se jim nakonec po skvělém výkonu povedlo a po výhře 1:0 si s předstihem zajistily postup do finále.

Viktorie Švejdová o turnaji:

"Myslím, že se nám turnaj povedl. Jely jsme tam vyhrát. Nebo jsme si to spíš přály a těšily se na to celou sezonu. Nakonec se ten poslední zapas nepovedl a je to škoda. Emoce po finále se nedají snad komentovat, všem holkám tekly slzy a bylo nám to všem hrozne líto. Každopádně si myslím, že být druhé v Evropě není špatný a je to super výsledek. Za nulu jsem samozřejmě ráda a je super že jsme za celý turnaj dostaly jen dva góly. Bohužel to bylo ve finále."


Utkání se Slovenskem hráčky se lvem na prsou nezačaly v ideálním tempu, v prostřední dvacetiminutovce se ale rozehrály, a nakonec vstřelily šest branek. V české svatyni se představila Tygřice Viktorie Švejdová, která za svá záda nepustila jedinou střelu. Naše hokejistky tak prošly, i s přispěním liberecké talentované brankářky, základní skupinou bez jediné inkasované branky a bez bodové ztráty.

Ve finále narazily nejmladší české reprezentantky na stejně staré Rusky. Podobně jako v utkáních dospělých, i zde se jednalo o velmi vyhecované a bojovné utkání. Hráčky z největší země světa získaly dvoubrankový náskok. Češky se ve druhé třetině dočkaly snížení, i přes obrovské množství šancí už se jim ale nepodařilo vyrovnat. Ženská „šestnáctka“ tak získala na Evropském poháru stříbrné medaile.

ŠVÝCARSKO – ČESKO 0:5
Branky a nahrávky: 11. Mlýnková (Dýcková), 14. Čajanová (Kaltounková, Machalová), 26. Kaltounková (Čajanová, Machalová), 31. Kaltounková (Pejšová), 37. Mlýnková.
Švýcarsko: Maurerová (41. Paivaová) – Brichová, Christenová, Forsterová, Hauserová, Meierová, Neuenschwanderová, Vallariová – Freyová, Gianolaová, Lambertová, Leemannová, Lutzová, Pagnamentaová, Seifertová, Staubová, Thalmannová, Zimmermannová.
Česko: Štumbaurová – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, Pejšová, Šmajdová, Vlková – Mazancová, Mlýnková, Dýcková – Čajanová, Kaltounková, Machalová – Seroiszková, Škorpíková, Hájková – Fabšicová, Sarnovská, Nepokojová.

ČESKO – FINSKO 1:0
Branka a nahrávky: 41. Mlýnková (Dýcková).
Česko: Štumbaurová – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, Pejšová, Šmajdová, Vlková – Mazancová, Mlýnková, Dýcková – Čajanová, Kaltounková, Machalová – Seroiszková, Škorpíková, Hájková – Fabšicová, Sarnovská, Nepokojová.
Finsko: Kivimäkiová – Allinenová, Laitinenová, Lehtimäkiová, Mäkeläová, Parkkonenová, Seikkulaová, Timonenová – Holopainenová, Kailaová, Nuutinenová, Seikkulaová, Sundelinová, Simolaová, Tolvanenová, Teräväinenová, Vainikkaová, Vesaová, Yrjänenová.

SLOVENSKO – ČESKO 0:6
Branky a nahrávky: 20. Mazancová (Škrdlová), 22. Kaltounková (Machalová, Pejšová), 25. Machalová (Kaltounková), 26. Kaltounková (Machalová), 37. Mazancová (Dýcková), 56. Škorpíková (Machalová, Fabšicová).
Slovensko: Pösingerová – Vargová, Vysokajová, Kučerková, L. Šulíková, Jašková, A. Šulíková, Vannayová – Matejková, Kubeková, Dobošová, Nemčeková, Halušková, Schredlová, Klembalová, Hájniková, Durániková, Šimnová, Bučičová, Stančíková.
Česko: Švejdová – Škrdlová (A), Jandušíková, Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová, Vlková – Mazancová, Mlýnková (A), Dýcková – Čajanová, Kaltounková, Machalová – Seroiszková, Škorpíková, Hájková – Fabšicová, Sarnovská, Nepokojová.

RUSKO – ČESKO 2:1 (FINÁLE)
Branky a nahrávky: 20. Škalevová (Lučnikovová), 27. Poňatovská (Škalevová) – 36. Machalová (Kaltounková, Čajanová).
Rusko: Alpatovová – Savoninová, Syčevová, Provorovová, Šmykovová, Golovkinová, Pankratovová – Mezencevová, Koržakovová, Puškarovová – Lučnikovová, Škalevová, Jakubivová – Markovová, Poňatovská, Šaškinová – Achmetovová, Boriskovová, Sokolovová. Trenér: Bobariko.
Česko: Štumbaurová – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, Pejšová, Šmajdová, Vlková, Seroiszková – Mazancová, Mlýnková, Dýcková – Čajanová, Kaltounková, Machalová – Sarnovská, Škorpíková, Hájková – Fabšicová, Nepokojová. Trenéři: Zuziak, Kosina a Mazánková.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit