Bílí Tygři Liberec

Že dávám góly jen v Lize mistrů? Asi přestanu hrát extraligu, směje se Martin Bakoš

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - V zápase Ligy mistrů proti švýcarskému Davosu Martin Bakoš ukázal, že dres topscorera svého týmu nenosí náhodou. Ve druhé třetině se šikovně prosmýknul od mantinelu až před branku a střelou do horního rohu nedal brankáři hostů šanci. „Vítězství proti Davosu a postupu do další fáze soutěže si velmi vážíme," řekl po utkání hráč s číslem 83.

Jak hodnotíš utkání s Davosem?
Myslím, že jsme do utkání nastoupili docela dobře. Hosté sice měli v úvodu několik dobrých střídání, pak jsme ale začali hrát více s pukem my. Vytvořili jsme si i nějaké šance, ale prosadit jsme se dokázali až ve druhé třetině. Hlavní je výhra a jsme za ní rádi.

S Davosem jste poměřili síly už předloni. Může to být výhoda?
Možná ano, protože jsme tušili, jak budou hrát. Na druhou stranu, i oni věděli, jak hrajeme my. Takže to je tak padesát na padesát. Dnes jsme si především chtěli dát pozor na jejich brejky a být zodpovědní do defenzivy. Až na pár případů se nám to celý zápas dařilo.

Tímto vítězstvím jste si zajistili postup do další fáze Ligy mistrů. Je to i psychické povzbuzení, které si můžete přenést také do extraligy?
Určitě ano. Pro tým i pro mě osobně. Toto jsou těžké zápasy, které chceme vyhrávat. Porazit silný švýcarský Davos je tak určitě povzbuzením. Ale stále platí, že jdeme od zápasu k zápasu. Zní to jako klišé, ale je to tak, zvlášť pokud se třeba tolik nedaří.

Jak padla tvoje branka?
Dostal jsem v rohu puk od Jaša, dokázal jsem se zbavit obránce a vybruslil si do mezikruží. Pak už jsem věděl, že půjdu do střely. Jsem rád, že to tam padlo.

Co čekáš od zápasu v Brně, který sehrajete v pátek?
V Brně je to vždy prestižní zápas díky fanouškům. Vloni navíc vyhráli ligu, takže tam bude ještě motivace navíc. Já mám takové velké zápasy rád, kvůli takovým hrajeme hokej. Martin Bakoš vymetl šibenici

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit