Bílí Tygři Liberec

Všimli jste si? Bílé Tygry v play-off provází v posledních letech zajímavá šňůra

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Přestože ve vyřazovacích bojích platí domácí prostředí za drobnou výhodu, Bílí Tygři tyto zažité konvence boří. Alespoň v určitém slova smyslu. Liberecké série v play-off totiž výhradně končí na ledě soupeře. A to už třetí sezónu!

Bouřlivá domácí kulisa ve vyřazovacích bojích pomáhá hokejovým týmům vyhrávat klíčová utkání. Soupeřům Bílých Tygrů se ale v rozhodujících momentech doma spíše podlamují kolena. Když Liberec přijede s mečbolem, využívá ho.

Už tři roky

Úctyhodná šňůra severočeského celku trvá od jara 2016. To je mimo jiné zajímavé i proto, že v Home Credit aréně neskončila žádná série play-off od podzimu 2014, kdy hala nabyla svého nynějšího jména. Poslední série, jejíž finální zápas se odehrál pod Ještědem, měla pro Tygry hořkou pachuť. Po prohře s Vítkovicemi se v březnu 2014 loučil Petr Nedvěd.

Tým vedený Filipem Pešánem odstartoval svou zajímavou šňůru ve zlaté sezóně 2015/2016 proti Chomutovu. Série měla velmi krátkého trvání a skončila už po čtyřech zápasech. Jako přes kopírák se odehrála i série s Mladou Boleslaví.

Hráči slaví na ledě

Domácí mečbol jen proti Plzni

Lehce odlišným způsobem pak proběhlo finále s pražskou Spartou, které v hlavním městě končilo zápasem číslo 6. Poražené finalisty tak mohlo těšit alespoň to, že se stali jediným týmem, jemuž se v play-off 2016 podařilo nad Severočechy triumfovat na domácím ledě alespoň jednou (finále č.3).

Čtvrtý korálek přidali Tygři o rok později v Plzni. Série se Škodou však byla jediná ze sedmi, v níž Liberec mohl rozhodnout už doma. Páté utkání v Home Credit aréně se ale šelmám nepovedlo, a tak se opět muselo rozhodovat za hranicemi Libereckého kraje.

Pak přišel na řadu už podruhé Chomutov, který tentokrát dokázal vzdorovat až do šestého zápasu. V něm ale Pirátům v jejich SD aréně Tygři po roce sezónu znovu ukončili.

Hráči slaví na ledě

Jediná prohra

Zapomenout nesmíme ani na loňské finále. Tak jako série s Plzní bylo i měření s Kometou v něčem ojedinělé - Tygři prohráli. Je až neuvěřitelné, že jen z jediné bitvy za poslední tři roky, kdy Liberečtí pravidelně zakončují sérii play-off na hřišti soupeře, se tým vrátil poražen. Brno porazilo obhájce titulu poměrem 4:0 na zápasy, šelmy tak v Rondu slavily stříbrné medaile.

V nastoleném trendu pokračují Tygři i ve vyřazovacích bojích 2018. Po sedmé v řadě proměnili první venkovní mečbol před pár dny, kdy sérii předkola s pražskou Spartou utnuli nekompromisně již ve třetím zápase.

Hráči slaví na ledě

Co to znamená před čtvrtfinálovým soubojem s Hradcem Králové? Pokud budou Bílí Tygři pokračovat a napodobí své počínání z předchozích sedmi sérií, měli by si fanoušci libereckého klubu zakroužkovat v kalendářích data pátého, respektive sedmého zápasu.

Ať už ale série skončí kdykoliv, věřme, že se tak stane po vítězství libereckých hráčů!

Hráči slaví na ledě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit