Bílí Tygři Liberec

Vrátí se Tygři zpět na vítěznou vlnu? Do cesty se jim postaví Piráti z Chomutova

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po dvou nešťastných porážkách si budou chtít Tygři na domácím ledě zpravit chuť. V cestě jim budou stát chomutovští Piráti, kteří ale rovněž dvakrát za sebou prohráli. Oba týmy mají navíc ve svých řadách trojici českých reprezentantů. Vrátí se Liberec proti nepříjemnému soupeři zpět na vítěznou vlnu?

Zpraví si šelmy chuť?

Po pěti výhrách zažili Tygři dva nepříjemné zápasy. V prvním už potřetí v tomto ročníku nestačili na pražskou Spartu, které po velké a nádherné bitvě podlehli až na nájezdy. Následně na domácím ledě podlehli posledním Pardubicím, a to i přesto, že po první třetině vedli Severočeši o dvě branky. Na obě nešťastné porážky však chtějí svěřenci trenéra Filipa Pešána rychle zapomenout.

Zpravit si chuť se budou snažit opět před svými fanoušky. Do města pod Ještědem tentokrát zavítají Piráti z Chomutova. Úvodní zápas se Západočechy v této sezóně Liberečtí sice prohráli na nájezdy, v dalších dvou však svému soupeři nepovolili vstřelit ani jednu branku.

Útok na přímý postup

Stejně jako Liberec, i Piráti mají za sebou dvě porážky. Nejdříve nestačili na plzeňskou Škodovku a následně jen těsně prohráli utkání s Litvínovem. Před dvěma týdny navíc museli svěřenci bývalého reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky zkousnout hořkou pilulku v podobě prohry 9:3 v Hradci Králové.

I tým z Podkrušnohoří ovšem bude chtít napravit zaváhání z předchozích utkání a Tygry nečeká zdaleka jednoduché střetnutí. Chomutovští se sice momentálně nachází na celkem pohodlné sedmé pozici, nicméně ztrácí pouhé čtyři body na elitní šestku. V cestě jim navíc stojí Kometa, která se potýká s výpadky formy. Náš páteční soupeř má tedy o motivaci postaráno.

Trojice reprezentantů

Utkání bude mít také jednu zvláštnost. Obě mužstva mají na své straně hned trojici hráčů, kteří dostali pozvánku turnaj v rámci EHT ve Švédsku. Z řad Tygrů se jedná o Radima Šimka, Ondřeje Vitáska a Petra Jelínka. Z Chomutova českou reprezentaci posílí David Kämpf, Jan Rutta a Vladimír Růžička mladší. O necelý týden později bude těchto šest hráčů sdílet jednu kabinu.

Šestici navíc doplní ještě Adam Jánošík, jenž ovšem oblékne dres Slovenska. Na turnaj ve Švédsku ovšem hráči zatím pravděpodobně myslet nebudou. Do konce základní části zbývá osm kol a vrcholí boje o play off. Severočeši v nich budou hájit vedoucí pozici, Chomutovští se budou snažit atakovat šesté místo. Kdo víc přiblíží svému cíli? Přijďte to zjistit do Home Credit Arény, úvodní buly padne v pátek v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus Piráti Chomutov

Počet zápasů: 15
Bilance: 8 – 2 – 0 – 3 - 2
Skóre: 43:25

Utkání s Piráty jsou tento ročník velmi vyrovnaná. Poslední domácí souboj s Chomutovem si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit