Bílí Tygři Liberec

Ve druhém utkání šampionátu Češi nestačili na Švédsko

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Ve druhém utkání mistrovství do osmnácti let nestačil reprezentační výběr na Švédska. Do velmi vyrovnaného utkání naskočil jak Kryštof Hrabík, tak Jan Bednář, který oblékl dres s kapitánským céčkem.

Česká republika - Švédsko 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Zadina (Kvasnička, Kondelík), 47. Kern (Safin) - 4. Peterson (Elvenes, Westerlund), 21. Zetterlund, 48. Gustafsson (Ginning).

Sestava ČR: Škarek – Kvasnička, D. Mikyska, Šalda, Jan Bednář (C), Buchtela, F. Král – Chytil, Nečas, Zadina – Hrabík, Hladoník, M. Kaut – Kern (A), Machala (A), Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.

Sestava Švédska: Ahman – Westerlund, Själin, Brännström (C), Walfridsson, Ginning, Liljegren (A), Boqvist – Hugg, Bemström, Lundeström – Gustafsson, Zetterlund (A), Olofsson – Peterson, Elvenes, Sylvegard – Bäck, Johansson, Miketinac – Fjellström.

Do tuhé bitvy zasáhli oba Tygři. Šanci dostal jak Jan Bednář, který zaujal místo v druhé obranné dvojici s Radimem Šaldou, tak Kryštof Hrabík. Ten řádil ve druhém útoku po boku Hladoníka s Kautem.

Výběr Tre Kronor se dostal na začátku druhé třetiny do vedení 2:0 o to sice po brankách Zadiny s Kernem přišel, jenže pouhou minutu po druhé inkasované brance odpověděl. Rozhodující gól si připsal Gustafsson, jenž bekhendem poslal kotouč do levého horního rohu branky. V neděli má národní tým pauzu, v pondělí se od 15:30 utká s USA.

Jan Bednář v reprezentačním dresu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit