Bílí Tygři Liberec

V šestnácti do extraligy! Moc si šance cením, říká debutant Kryštof Hrabík

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Pátek 23. září si jistě ve své kariéře bude velmi dobře pamatovat nadějný urostlý forvard Kryštof Hrabík. Teprve den před svými sedmnáctými narozeninami si odbyl premiéru v nejvyšší české hokejové soutěži. "Moc mě těší, že jsem dostal důvěru," svěřil se po utkání. Bílým Tygrům v něm roste další z nadějných mladíků, kteří by mohli v budoucnu oblékat liberecké barvy v extralize pravidelně.

Jaký to byl pocit, poprvé vyjet do extraligového zápasu?
Jsem hlavně strašně rád, že jsem od trenéra dostal důvěru. Moc mě těší, že mi dal příležitost zahrát si extraligu. Jen mě trošičku mrzí, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce, byla by to lepší premiéra.

Byl to předčasný dárek k tvým narozeninám, které jsi oslavil v sobotu po utkání?
Nad tím jsem vlastně ani nepřemýšlel. Vyšlo to pěkně, že jsem měl zrovna den po prvním startu v extralize narozeniny. Je to taková náhoda. Doufám, že si důvěru trenéra vybojuji znovu.

Ještě před rokem jsi přitom nastupoval převážně ve starším dorostu. To musí být pořádná změna?
Je to opravdu velký skok, ten značný rozdíl tam je znát. Ale snažím se s tím zkrátka vypořádat co nejlépe. Je to jen na mně.

Věděl jsi už před zápasem, že do něj zasáhneš?
Byl jsem napsaný jako třináctý útočník, takže jsem se na utkání připravoval tak, jako bych šel normálně hrát. Celou rozcvičku a vše ostatní jsem jel naplno a na střídačce jsem pak čekal, jestli na mě trenér ukáže. A příležitost přišla. Moc si toho cením.

Už předchozí dva zápasy jsi s týmem strávil na střídačce, ale nenastoupil jsi. Jaké to pro tebe bylo?
Když tam na střídačce sedíte, dostanete se postupně do týmu. Řekl bych, že mi ty první dva zápasy pomohly. Sice jsem je proseděl na střídačce, ale vše jsem okoukal a posbíral nějaké zkušenosti. Tentokrát se povedlo, že mě trenér poslal do hry. Jak jsem říkal, moc si toho cením a doufám, že se mu za to odvděčím.

Filip Pešán o Kryštofu Hrabíkovi:

"Kryštofa jsem chtěl nasadit už několik kol, ale ty zápasy byly vždy velmi vyrovnané. Tentokrát to sice nebylo jinak, ale dostal příležitost. Je to pro nás kluk s velkou perspektivou. Doufám, že ho uvidíme v libereckém dresu v extralize ještě víc. To, že měl narozeniny hned den po zápase, jsem vlastně doteď nevěděl, to v jeho nasazení ani roli nehrálo. Tímto mu přeju hodně štěstí a zdraví. (úsměv) Chtěli jsme, aby u nás mladí kluci cítili šanci. Byť zápas neběžel, jak bych si představoval, a dostal prostor jen v několika střídáních, ukázal nám Kryštof, že je v něm perspektiva. Ještě ho čeká spousta další práce a hlavní roli bude plnit převážně v Benátkách."


Bylo pro tebe složité zapadnout mezi hráče, kteří jsou kolikrát i o dvacet let starší?
Kluci jsou super. Se vším mi pomáhají. Ani jsem po pravdě nečekal, že mi to takhle usnadní, musím jim za to poděkovat. Snažím se za to odvádět na ledě a v kabině to, co mám.

Do Liberce jsi před sezonou přišel z Kladna, jaké jsou tvé dosavadní dojmy z organizace Bílých Tygrů?
Jsem tu zatím velmi spokojený. Všechno tu klape jak má, jsem ze všeho nadšený. Podle toho, jak to tu funguje, není náhodou, že se Bílí Tygři stali mistry. Doufám, že to bude šlapat i nadále a že se nám bude dařit také letos.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit