Bílí Tygři Liberec

V liberecké zoo proběhl křest tygřích mláďat. Liberečtí hráči nemohli chybět

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V liberecké zoo se v sobotu uskutečnil dlouho očekávaný křest mláďat bílých tygrů, na kterém nemohli chybět ani zástupci hokejového mužstva, pojmenovaného právě po těchto šelmách. Jmenovitě Lukáš Derner, Dominik Lakatoš a Michal Plutnar. Pro návštěvníky byl kromě křtin připraven bohatý program, který zahrnoval mimo jiné představení Spejbla a Hurvínka či autogramiádu zmíněných hráčů.

Program oficiálně začínal s odbitím jedné hodiny odpolední, ale už v 12:30 se na placu za vchodem do liberecké zoo shromažďovali první návštěvníci akce. Někteří se usazovali na místa před malým jevištěm, jiní se pro jistotu už předem postavili do fronty na podpisy tří libereckých hokejistů. V jednu už vstoupili na scénu moderátor akce a ředitel zoo, kteří pověděli lidem o původu bílých tygrů, o jejich chovu a podobně.

Poté konečně následovaly samotné křtiny. Kmotry narozených mláďat se mimo hráčů staly i pohádkové postavy Spejbl a Hurvínek, kteří nedávno oslavili 90 let. Pochopitelně nemohl chybět jejich interpret Martin Klásek, jenž má mimochodem narozeniny ve stejný den jako tygřata, tedy 25. února. Kmotři odtajnili vybraná jména, zvolená z návrhů veřejnosti. Samička byla pojmenována Maia a sameček Shankar. Lukáš Derner, Dominik Lakatoš a Michal Plutnar popřáli malým bílým tygrům hodně štěstí a předali řediteli zoo šek v hodnotě 10 000 korun. Samotná mláďata se ale na pódiu kvůli své plachosti neobjevila.

Většina lidí se po skončení křtu přesunula ke stanu, kde probíhala autogramiáda hráčů Bílých Tygrů Liberec. Všichni tři se trpělivě podepisovali a fotili s fanoušky, z nichž si každý přišel na své. Nechyběly soutěže pro děti, ani dvě představení v podání slavných pohádkových loutek. Návštěvníci se také mohli vyfotit s oběma poháry, které se uplynulou sezónu povedlo libereckým hokejistům vybojovat. Chybět nemohl ani maskot Bílých Tygrů, kterého můžete vídat na domácích utkáních v liberecké Home Credit Areně.

Nicméně autogramiádou program nekončil. Uzavřela jej aukce dresu, jež podepsali všichni členové mistrovského mužstva. Výdělek, který činil dva a půl tisíce korun, použije zahrada na chov tygrů. Bílí Tygři přejí oběma mláďatům mnoho zdraví a co nejlepší start do života!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit