Bílí Tygři Liberec

Útočník Radan Lenc nově oblékne dres Bílých Tygrů!

Date of publication Author Klub

Radan Lenc si poprvé ve své kariéře zahraje extraligu za jiný klub, než je ten mateřský v rodné Mladé Boleslavi. Šestadvacetiletý útočník s reprezentačními zkušenostmi se totiž dohodnul na novém kontraktu s Bílými Tygry. Libereckému klubu se upsal na 3 roky, tedy do 30. 4. 2021.

V extralize má Radan Lenc na svém kontě doposud 251 zápasů, ve kterých nasbíral 112 kanadských bodů. Dalších 10 startů a 4 body přidal i v českém národním týmu.

„Radan Lenc má podle mého názoru neskutečný charakter a já chci sestavovat mužstvo s charakterem. Je to bojovný typ hráče s velmi dobrým bruslením a také zakončením. Myslím si, že v naší organizaci a v našem systému hry jeho kariéra ještě více rozkvete a do budoucna o něm hodně uslyšíme.“

Profil Radana Lence

Útočník Radan Lenc začal svou hokejovou kariéru v nedaleké Mladé Boleslavi a prošel všemi mládežnickými kategoriemi Středočechů, v nichž se pravidelně řadil mezi nejčastěji bodující hráče. Svou premiéru mezi dospělými si odbyl v závěru ročníku 2010/11, kdy naskočil do jednoho utkání skupiny o udržení.

Následující rok hrál stále především za juniory a stal se hlavní oporou mužstva, v osmačtyřiceti zápasech si připsal velmi dobrých 65 bodů. V dalších dvou letech už následoval přesun do velkého hokeje. Radan Lenc nejprve sbíral zkušenosti v prvoligových Litoměřicích, několikrát ale dostal příležitost i v jeho mateřském klubu.

Napevno se v kádru Bruslařů usadil v ročníku 2012/13, kdy náš rival působil v nižší soutěži. O sezónu později už se Radan Lenc zařadil mezi opory týmu, v základní části si připsal 32 kanadských bodů a pomohl Středočechům k návratu mezi českou elitu.

V roce 2016 přišel další milník Radanovy kariéry. Mladý útočník byl reprezentačním trenérem Josefem Jandačem povolán do českého národního týmu, za který stihl v rámci evropských soutěží odehrát osm utkání, v nichž vstřelil dvě branky a na jednu nahrál. Po celou uplynulou sezónu už v Mladé Boleslavi nosil na svém dresu „A“ pro alternativního kapitána, do vyřazovacích bojů se ovšem se svým týmem nepodíval.

O to se bude pokoušet v následujícím ročníku, tentokrát už ale v jiném týmu. Šestadvacetiletý forvard se totiž rozhodl pro odchod do města pod Ještědem, kde bude nastupovat za Bílé Tygry.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit