Bílí Tygři Liberec

Tygry dělí jedna výhra od postupu! V šestém utkání vyzvou Hradec už v 11:00!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři zvrátili vývoj čtvrtfinále s Hradcem Králové a otočili stav série z 0:2 na 3:2! Nyní mají možnost na domácím ledě dokonat obrat a postoupit do semifinále. Nečeká je však nic jednoduchého, Mountfield už nemá kam couvnout a bude bojovat o vše. Úvodní buly šestého utkání padne netradičně již v 11:00!

Vše jednou končí

Série s Hradcem Králové nezačala pro Tygry zcela příjemně, prohráli totiž oba dva úvodní duely na východě Čech a doma poté museli dotahovat. Po dvou famózních výkonech srovnali svěřenci trenéra Filipa Pešána stav série na 2:2 a v pátém střetnutí je čekal velmi těžký úkol.

V soubojích Hradce s Libercem totiž tuto sezónu pokaždé vyhrálo domácí mužstvo a v historii se nikdy nestalo, aby hostující celek ovládl zápas po základní hrací době. Už před začátkem série bylo ovšem jasné, že Severočeši budou muset Mountfield na jeho území minimálně jednou porazit.

A to se jim s vypětím všech sil podařilo. Páté setkání šelem na ledě ČPP Arény nabídlo nervydrásající podívanou. Tygři dlouho vedli o dvě branky, jenže domácí deset minut před koncem snížili a až do konce zápasu se tlačili za vyrovnáním. Naše mužstvo ale závěrečný nápor přečkalo a mohlo se radovat z výhry. Nyní jim stačí k postupu do semifinále jediné vítězství a šesté utkání budou hrát před vlastními fanoušky, což jim přináší obrovskou výhodu.

První trefy

Play-off je hra psychiky. Jednou ze zajímavostí této série je, že naše mužstvo pokaždé vstřelilo první branku, což pro mentalitu soupeře není nikdy jednoduché. Jen jednou se navíc stalo, že by Liberečtí otevřeli skóre až po desáté minutě zápasu. Dvakrát se královéhradeckému týmu podařilo nepříznivý stav otočit, jenže v následujících bojích už si svěřenci trenéra Filipa Pešána své vedení pohlídali a zaslouženě otočili stav série.

Mountfield už nyní nemá na co čekat, pokud chce ještě vrátit sérii pod Bílou věž k rozhodující bitvě, musí bezpodmínečně vyhrát. Tygry tak čeká odhodlaný soupeř, který bude bojovat o vše. Severočeši jsou ovšem nabuzení a za postupem je budou hnát jejich fanoušci. Home Credit Aréna je navíc tento ročník téměř nedobytná, což budou chtít jistě potvrdit.



Poslední krok

Jak se říká, poslední krok bývá vždy ten nejtěžší. Liberečtí nabrali v play-off skvělou formu a mají na dosah semifinále, které by si zahráli potřetí za sebou. Navíc můžou zopakovat husarský kousek z roku 2010, kdy ve čtvrtfinále s Plzní, jež vyhrála základní část, prohráli rovněž první dva zápasy. Poté ovšem přišel fantastický obrat a tým z města pod Ještědem slavil postup.

Přetlačí Tygři hradecký Mountfield i počtvrté? To se dozvíme již v sobotu. Utkání na ledě Home Credit Arény začne velmi netradičně už v 11:00 dopoledne!. Přijďte Tygry v důležitém utkání podpořit, budou to potřebovat!

V okolí arény se bude konat několik dalších akcí. V důsledku toho bude uzavřeno centrální parkoviště a také další možnosti parkování budou velmi omezeny. Více informací o omezeních naleznete ZDE. Díky tomu budou posíleny tramvajové linky městské hromadné dopravy, o čemž se více dočtete tady.

Marek Kvapil před šestým zápasem:

"Ještě nás čeká jeden krok, ten poslední, který bývá ze všech nejtěžší. Naše práce zdaleka nekončí. Je to play-off. Hradec se rozhodně nevzdá, nepoloží se. Dokud nevyhrajeme čtvrtý zápas, nemá smysl myslet na postup. Pořád není nic hotové."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit