Bílí Tygři Liberec

Tygry dělí jedna výhra od finále! Přípíší si na ledě Chomutova rozhodující vítězství?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři zvládli páté utkání semifinále a vybojovali tak mečbol. Od finále je tudíž dělí pouhé jedno vítězství! Nyní se série přesouvá opět do Chomutova, kde budou svěřenci trenéra Filipa Pešána usilovat o rozhodující bod.

Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 3:2 (4:1, 4:3pp, 0:2, 3:5, 2:1)

Po dvou porážkách na chomutovském ledě se semifinálová série vrátila zpět do města pod Ještědem. Už od začátku se jednalo o velmi vyhecovaný zápas a na ledě to mezi oběma soupeři vřelo. Liberečtí sice od poloviny první třetiny prohrávali, nakonec ale utkání zásluhou gólů Jana Ordoše a Radima Šimka otočili. Po pěti střetnutích vedou tak 3:2 na zápasy, tudíž jim k postupu do finále chybí pouhá jedna výhra!

Reportáž z pátého zápasu

Prolomí Tygři výhodu domácích?

Obě mužstva si zatím důrazně střeží své domácí stadiony. Ve všech pěti utkáních totiž zvítězil domácí tým. Nejblíže výhry na venkovním hřišti byli zatím chomutovští ve druhém zápase, které došlo až do prodloužení. To ovšem rozhodl už ve třetí minutě Dominik Lakatoš.

Semifinále se nyní přesouvá zpět pod Krušné hory a výhodu domácího prostředí budou mít Piráti. Svěřence trenéra Filipa Pešána tak čeká nelehký úkol - zvítězit na horkém ledě SD arény. To se jim mimochodem tuto sezónu povedlo zatím pouze jednou.

Jde o hodně!

Dá se očekávat, že šesté střetnutí bude ještě vyhrocenější, než to předchozí. Oběma soupeřům jde totiž o hodně. Západočeši chtějí vyrovnat sérii na 3:3 a vybojovat tak sedmý, rozhodující zápas. Tygři oproti tomu budou chtít semifinále ukončit. Od finále je totiž dělí pouze jediný výhra!

Co se týče historie, mají Liberečané v šestých utkáních série kladnou bilanci. Ta činí čtyři triumfy oproti dvěma porážkám. Na to se ovšem šelmy spoléhat nebudou. Spolehnout se ovšem můžou na vyrovnanou dvojici gólmanů. Ať už se do liberecké svatyně postaví Ján Lašák nebo Roman Will, budou to Chomutovští mít se vstřelením gólu opravdu těžké.

Šesté utkání opět odvysílá Česká televize a úvodní vhazování padne přesně v 17:40. Pokud nedorazíte přímo do Chomutova, můžete naše mužstvo podporovat aspoň na dálku. Vybojují Piráti rozhodující utkání nebo Tygři opět po roce postoupí do extraligového finále? Na to si budeme muset počkat do zítřejšího večera.

„My se na to samozřejmě připravíme jako na každé jiné utkání. Budeme chtít vyhrát a uděláme pro to maximum. Uvidíme, jak to bude, ale půjdeme do toho naplno. Jinak to v play-off ani nejde. Podle mě bychom se měli odprostit od nějakého tlaku a ten zápas si užít. Hrát co nejlépe a až pak se podívat na výsledkovou tabuli,“ svěřil se před šestým zápasem brankář Roman Will.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit