Bílí Tygři Liberec

Tygřice si zpestřily konec sezóny. V přípravném utkání porazily ženský výběr Skotska

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Slaný/Liberec - Tým Bílých Tygřic, doplněný hráčkami z dalších týmů, si zpestřil závěr sezóny, když se utkal s neobvyklým soupeřem - ženským skotským výběrem do 16 let. I když tomu konečný výsledek 7:1 nenapovídá, jednalo se o vyrovnané utkání. Tímto zápasem tak liberecké ženy zakončily sezónu 2016/17.

Na konci dubna sehrály Bílé Tygřice přátelské utkání proti skotskému výběru do 16 let. O akci se vyjádřil trenér ženského mužstva Jan Daněk: „Byl jsem jejich zástupcem osloven v dostatečném předstihu, proto jsem požádal o bližší informace k jejich týmu včetně videa z jejich utkání. Měl jsem obavu z výrazné fyzické převahy našeho mužstva, což mi video potvrdilo. Dohodli jsme se s Liborem Daňkem, sportovním sekretářem mládeže Bílých Tygrů Liberec, že osloví zástupce hokejových klubů v okolí Liberce, aby nabídli dívkám hrajícím v jejich týmech možnost si zahrát toto utkání.“

Podmínkou startu v utkání byl trénink, který se uskutečnil 23.4. Z tohoto srazu nakonec vzešla tato sestava: Anna Urbanová, Anna Cejpová, Dominika Čadková, Lucie Čápová, Tereza Daňková, Barbora Hájková, Nikola Forbelská, Zuzana Jarošová, Anna Štěrbová, Barbora Vimmerová (všechny Bílí Tygři Liberec), Anna Pavlasová, Natálie Hrdá, Marie Nowáková, Nikola Prosová, Kateřina Zelenková (všechny HC Děčín), Kristýna Mertová (HC Mělník), Simona Kavková (HC Frýdlant), Sandra Tůmová (HC Jablonec n.N.), Barbora Kafková (HC Krkonoše).

Na čtyři formace s vítěznou tečkou

Utkání se uskutečnilo na ledě zimního stadionu ve Sleném. Šelmy vlétly do utkání jako velká voda a po prvních dvaceti minutách vedly 5:0. Ve zbývajících dvou periodách už nebyly svěřenkyně trenéra Jana Daňka tolik produktivní, a nakonec se radovaly z vítězství 7:1. Nutno však podotknout, že i přes vysokou výhru, bylo utkání vyrovnané.

„Děvčatům jsme hru trochu zkomplikovali, protože poprvé ve své kariéře hrály na čtyři útoky a velmi obtížně při svých malých zkušenostech držely rytmus střídání, což je vyvádělo z tempa hry. Velice mile v utkání překvapily nejmladší hráčky našeho týmu - Sandra Tůmová a Zuzana Jarošová, které by už brzy mohly klepat na dveře A-týmu Bílých Tygřic,“ zhodnotil utkání Jan Daněk.

„Celou akcí jsme sledovali postavit výběru Skotska U-16 vyrovnaný tým, aby utkání mělo význam pro obě strany. Dále pro Bílé Tygřice ukončit sezónu 2016-17. Třetím cílem bylo otestovat chuť zástupců klubů, trenérů a rodičů s děvčaty pracovat na úrovni regionu, něco na způsob VTM (výběr talentované mládeže, pozn. red.), jako je u chlapeckého hokeje, protože bychom rádi ženský, resp. dívčí, hokej posunuli o krůček dopředu a hledáme k tomu správnou cestu,“ řekl závěrem liberecký trenér.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit