Bílí Tygři Liberec

Tygři znají soupeře pro osmifinále Ligy mistrů! Čeká je švédská Frölunda

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po pátečním losu, který začal v pravé poledne, Tygři znají svého soupeře v osmfinálové fázi hokejové Ligy mistrů. Tým trenéra Filipa Pešána znovu čeká cesta do Švédska, vyzve totiž obhájce titulu - Frölundu HC!

Náš tým byl po umístění na druhé příčce skupiny E nasazen ve druhém koši, což znamenalo, že musel očekávat jednoho z vítězů svých skupin. Narazit nemohl pouze na švédské Växjö, s nímž změřil síly už v rámci skupinové fáze, nicméně stále zůstávalo ve hře sedm nesmírně rozmanitých soupeřů. V úplně poslední vytažené dvojici nakonec los přiřkl našemu týmu švédský celek Frölunda Indians.

Proti obhájcům titulu

V Champions Hockey League jde zatím o jednoznačné suverény. Vždyť ve třech ročnících Ligy mistrů Frölunda ani jednou nechyběla ve finále, hned dvakrát pak zvedla nad hlavu trofej pro šampiony. V posledním finále vyzrála na pražskou Spartu, kterou porazila v prodloužení.

Také letos si počínala ve skupinové fázi skvěle. Ztratila jediný bod, když v prvním kole porazila Curych až v prodloužení, od té doby ale ani jednou nezaváhala a do osmifinále prošla s 21 vstřelenými góly a pouze deseti inkasovanými.

Výrazně se na tom podílel Ryan Lasch, který vstřelil tři góly a na dalších devět nahrál. Kromě něj spoléhá Frölunda na rozmanitou soupisku složenou ze zkušených matadorů i mladíků. Jako kapitán vede Indiány pětatřicetiletý mazák Joel Lundqvist, který ve stejné funkci dovedl v švédskou reprezentaci k titulu mistrů světa 2017.

Osmifinále Ligy mistrů začne 31. října a 1. listopadu. V jednom z těchto termínů se Bílí Tygři proti Frölundě představí doma, 7. listopadu pak přijde řada na odvetu ve Švédsku. Konkrétní termíny včetně času úvodního buly a informací o vstupenkách se dozvíte během příštího týdne.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit