Bílí Tygři Liberec

Tygři vyměnili pro dobrou věc hokejky za florbalky

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Také v přípravném období Bílí Tygři rádi pomohou dobré věci. V sobotu se zúčastnili charitativního florbalového turnaje v Benátkách nad Jizerou. Nejen, že prvním místem dokázali, že si i s florbalovou hokejkou rozumí, ale především pomohli vybrat 217 000 Kč pro malého sledge hokejistu Filipa Veselého.

Jedenáctiletý Filip Veselý se narodil s deformovanými spodními končetinami a po sérii operací mu je lékaři museli v devíti letech amputovat. Přesto se se svým osudem statečně pere. Naučil se chodit na protézách a začal hrát sledge hokej. Má navíc jeden velký sen, podívat se do Ameriky na slavnou hokejovou NHL.

A právě splnit Filipovi tento sen měl dopomoci charitativní florbalový turnaj v Benátkách nad Jizerou, který uspořádal 9. a 10. června sportovní reportér Českého rozhlasu Pavel Petr. Během dvoudenního zápolení se na palubovce Nibe Arény vystřídaly desítky známých osobností nejen z řad sportovců.

Mezi nimi nemohli chybět ani Bílí Tygři, kteří pod vedením Lukáše Dernera poskládali florbalový tým. S logem Tygra na prsou se z hráčů představili například posily Ladislav Šmíd a Lukáš Jašek, mladé pušky Filip Pyrochta či Jakub Husa, dále Roman Will a Martin Ševc a také asistent trenéra Karel Mlejnek.

A jak se ukázalo, i florbalové hole Tygři ovládají s přehledem. V základní části je sice potkalo výrazné zaváhání v podobě debaklu 0:5 od České televize, přesto si druhou příčkou zajistili finále. Pikantní byl především souboj s týmem mladoboleslavských Bruslařů. Po strhujícím závěru, kdy naši hráči ztratili dvoubrankové vedení v poslední minutě, sice liberecký tým nezvládl nájezdy, bod se ale nakonec ukázal jako ten, který znamenal postup do finále.

Ladislav Šmíd florbal

V něm Tygry podruhé čekal zápas s Českou televizí. Sestavu vedenou Ondřejem Zamazalem, ale také řadou vynikajících současných či bývalých florbalistů, zaskočil rychlý gól Lukáše Jaška v úvodní minutě a dále se Bílí Tygři zaměřili především na defenzivu. Při pohledu na složení týmu, v němž nastoupili především zástupci obranných řad, není divu, že v této disciplíně vynikali.

Po vítězství 3:1 nakonec Tygři odčinili prohru ze skupinové fáze a převzali trofej pro vítěze turnaje. Tu však kapitán Lukáš Derner obratem věnoval Filipu Veselému, kterému udělala velkou radost. "Řekl jsem mu, že je to hlavně jeho turnaj," prozradil zkušený obránce.

Za Šimkem do San Jose

Součástí programu byla také aukce artefaktů od sportovních osobností, které se rozhodly turnaj podpořit. Do dražby tak šly například dresy Davida Vrbaty a Lukáše Sedláka z NHL nebo podepsané kopačky Petra Čecha. Vůbec nejcennější trofejí pak byl dres Barcelony podepsaný Lionelem Messim, Luisem Suárezem a Neymarem. Jeho nový majitel za něj na konto pro Filipa věnoval 66 tisíc korun.

florbal medaile

Celkem se nakonec podařilo vybrat 217 tisíc korun, malému sledge hokejistovi se tak podaří vyplnit jeho sen o cestě na NHL. Vyrazit by měl na utkání San Jose, jehož dres bude v novém ročníku oblékat obránce Radim Šimek. Výsledná částka Filipa i s jeho maminkou dojala, oba v očích nedokázali skrýt slzy.

Radost měli z výsledku také všichni zúčastnění. "Byla to skvělá akce, které jsme se zúčastnili moc rádi. Celé je to pro dobrou věc, Filip si to rozhodně zaslouží. Je až neuvěřitelné, jakou akci se Pavlu Petrovi podařilo zorganizovat," usmíval se Lukáš Derner.

A všichni Tygři se zároveň shodli na jednom: Důležitější, než vítězství v turnaji, je to, že se podařilo splnit jeden velký sen!

florbal 1

Foto: Janis Mahbouli

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit