Bílí Tygři Liberec

Tygři v play-off zazářili i v individuálních statistikách!

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Play-off 2016 je již minulostí a Bílí Tygři si užívají první týden kralování. Při své cestě na extraligový trůn si Liberečtí podmanili hned několik individuálních statistik vyřazovacích bojů. Pojďme si připomenout tygří úspěchy.

Liberecká cesta za Masarykovým pohárem v play-off byla opravdu impozantní. K premiérovému titulu stačilo Tygrům čtrnáct zápasů, během nichž dosahovali naši hokejisté skvělých čísel v individuálních statistikách. Některé dokonce dokázali i ovládnout.

Vyřazovací boje zastihly ve výborné formě Slováka Branka Radivojeviče. Pětatřicetiletý veterán zaznamenal 17 bodů za 5 gólů a 12 asistencí a potvrdil, že jedním z rozhodujících faktorem v play-off jsou zkušenosti. Stal se nejlepším nahrávačem a figuroval i na samotném čele kanadského bodování, kde se bodově srovnal s Jaroslavem Hlinkou ze Sparty. Ve prospěch libereckého soupeře z finálové série rozhodl vyšší počet vstřelených branek.

S kapitánem Pražanů se o první místo, tentokrát v tabulce střelců, musel dělit i Michal Řepík. Ten zakulatil svoje gólové konto na 10. Polovinu ze svých branek dal šikovný pravák v sérii se Spartou, což z něj učinilo nejlepšího kanonýra celého finále. Uvidíme, zda Michal přidá další branky v národním dresu České republiky, třeba i na mistrovství světa.

Statistika Radegast index se v play-off nesla ve stejném duchu jako v základní části a Liberec se může pyšnit tím, že ji opět ovládl kapitán Jan Výtisk. Důrazný zadák sice ztratil kvůli zranění dvě semifinálová utkání, ale vše se mu podařilo dohnat ve finále. K vítězství mu nakonec stačilo 91 bodů.

Zapomenout nesmíme ani na Jána Lašáka. Slovenský gólman patřil k největším oporám výběru Filipa Pešána, což se ukázalo i v brankářských statistikách. Průměr obdržených branek na zápas 1,81 byl vůbec nejlepší a úspěšností 92,07 % se maskovaný matador zařadil na skvělé čtvrté místo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit