Bílí Tygři Liberec

Tygři startují druhou polovinu základní části v Plzni!

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři vstoupí do druhé poloviny extraligy jako lídři tabulky, což budou chtít potvrdit i na ledě jedenácté Plzně. Atraktivní utkání, ve kterém se mimo jiné střetnou nejlepší střelec a brankář soutěže, startuje v neděli na západě Čech v 16:30.

V polovině na čele tabulky

Šestadvacet kol z celkových dvaapadesáti už má extraliga za sebou a Bílí Tygři si s příchodem prosince zase mohou zvykat na pozici, v níž se naposledy nacházeli na konci základní části loňského ročníku – 1. příčka. Vizitku lídra tabulky budou chtít svěřenci Filipa Pešána potvrdit na ledě Plzně, aktuálně jedenáctého týmu.

Na čelo tabulky se šelmy dostaly už v úterý, kdy v Home Credit Aréně porazily Chomutov a brněnská Kometa zároveň padla na Spartě. Ve čtvrteční předehrávce 26. kola navíc přišel další vítězný zářez, napínavou bitvu na domácím ledě proti Mladé Boleslavi rozhodl v prodloužení Ondřej Vitásek.


Škodovka má spíše opačné problémy. Její forma není konstantní a výsledková sinusoida vypovídá o tom, že Západočeši letos hrají jako na houpačce. Indiáni v neděli doma promarnili dokonce tříbrankový náskok s Pardubicemi a nakonec museli skousnout prohru po nájezdech. Naposledy na Spartě hrál výběr Martina Straky vyrovnané utkání, které ale rozhodla jedna branka ve prospěch Pražanů.

Proud bodů z posledních vzájemných duelů

Dosáhnout po dvou prohrách konečně na vítězství nebudou mít Plzeňští rozhodně jednoduché, v jejich neprospěch totiž hovoří vzájemná bilance s Tygry v posledních střetnutích. Hned osmkrát za sebou totiž Severočeši dokázali bodovat, z této porce utkání pak vítězně zvládli sedm.


Nejlepší střelec versus nejlepší brankář

Na to, že utkání mezi Libercem a Plzní bývají velmi atraktivní, si už oba fanouškovské tábory jistě zvykly. Teď navíc uvidí v akci na jednom ledě nejlepšího kanonýra extraligy Dominika Kubalíka a lídra brankářských statistik Romana Willa. Kubalík v sezóně zaznamenal už 13 branek, Will naproti tomu chytá s úspěšností nad 95 %.

Jak zápas v plzeňské HM Aréně dopadne, uvidíme v neděli. Úvodní buly je naplánováno na 16:30

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů:58
Bilance:27 – 4 – 3 – 6 – 18
Skóre:165:161

Bílí Tygři v prvním letošním střetnutí s Indiány prohrávali, ale díky skvělému obratu nakonec zvítězili. Připomeňte si zářijové klání v následujícím sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit