Bílí Tygři Liberec

Tygři se poprvé potkají se soupeřem ze semifinále, jedou do Chomutova

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři vyrazí k druhému přípravnému utkání do Chomutova. Vrací se tak do arény, kde před čtyřmi měsíci oslavovali postup do finále. Tuhá bitva s chomutovskými Piráty startuje ve čtvrtek od sedmnácti hodin a třiceti minut.

Na místě činu plní očekávání

Chomutovští odehráli prozatím stejně jako naše mužstvo jeden přípravný duel. Nastoupili proti ruskému Jekatěrinburgu a rozhodnout muselo až prodloužení. V tom se osmnáct vteřin před koncem prosadil Vojtěch Tomeček, čímž přisoudil na stranu svěřenců trenéra Růžičky vítězný vstup do nové sezóny.

Náročný program Pirátů zmiňovaným soubojem ale ani zdaleka nekončí, po souboji s Tygry je čeká německý klub Fischtown Pinguins, poté Plzeň, finský Kärpät Oulu, dvojzápas s Litvínovem nebo střetnutí s Karlovými Vary.

Lukáš Krenželok

Pirátské války. Posílení několika hráči

Chomutovští měli rušno i co se změn v kádru týče. Po historickém úspěchu týmu v sezóně 2016/2017 již nadále nebude pokračovat Jan Strmeň, který zamířil do Třince na hostování. Jan Rutta, jenž podepsal smlouvu s Chicagem Blackhawks stejně jako David Kämf. Tomáš Kudělka, Marek Račuk, Adam Raška nebo Brett Skinner.

Místo přestoupivších zaplnil Luboš Rob, Vojtěch Tomeček a Tomáš Slovák. Na zkoušce jsou u trenéra Vladimíra Růžičky ještě Jan Havel ze Sparty, znojemský Patrik Kadeřávek a Alex Rašner s Mário Grmanem. Je teda jasné, že zmiňovaná čtveřice se bude chtít ukázat v nejlepším možném světle.

Lukáš Krenželok

Tygři versus Chomutov! Vyrovnané zápasy

A jak to vypadá v táboru Tygrů? Bojovně. Modrobílí sice v prvním přátelském utkání nevyhráli, ale s předvedenou hrou, tempem i nasazením mohou být svěřenci trenéra Filipa Pešána spokojení. Na Spartu nestačili poměrem 3:4, když se za naše mužstvo prosadil Krenželok, Plutnar a Šmíd.

„Mám z týmu hodně dobrý pocit. Je vidět, že všichni chtějí. V první třetině proti Spartě tam byl faul na Mária Bližňáka a jeden z nejzkušenějších Ladislav Šmíd ho šel okamžitě pomstít. I když je to první přátelský zápas, každý chce vyhrát. Už to svědčí o tom, jak se chceme prezentovat. Nikdo to s námi nebude mít lehké," řekl Roman Will po úvodním souboji přípravy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit