Bílí Tygři Liberec

Tygři nabrali energii a chystají se vyzvat Karlovy Vary!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Naše mužstvo mělo v uplynulých týdnech velmi náročný program, nyní si však po delší době mohlo odpočinout a nabrat nové síly. Ty budou v zápase proti Energetikům jednoznačně potřeba! Odvezou si Tygři z Karlových Varů body?

První s posledním. Jednostranná záležitost? Ani náhodou!

Umístění bývá často klamavé, česká nejvyšší soutěž je totiž velmi vyrovnaná a každý z celků má velkou motivaci proplouvat neklidnými vodami extraligového ročníku co nejpohodlněji. Jinak tomu není ani u Západočechů, kteří se chtějí odlepit od dna tabulky a vybojovat si minimálně co nejlepší postavení do play-out, v nejlepším případě zkusit uhrát předkolo play-off.

Tygři figurují stále na první pozici tabulky. Na to, jak vyrovnané však ligové zápasy jsou, poukazuje i skutečnost, že týmy na prvních čtyřech příčkách mají celkově jen pětibodový rozestup. A to nehledě na to, jakou formou má v poslední době například šestá Sparta.

Lukáš Krenželok v souboji o kotouč s Rýglem

Statistiky! V čem Tygři vévodí?

Měřítek, v nichž jsou kromě počtu bodů šelmy nejlepší, není málo. S 87,83% jsou Liberečané druzí, co se ubráněných přesilových her soupeře týče, dominují také statistice vyslaných střel v procentech (55). Stejně tak příliš nedovolují soupeřům pálit na své vlastní brankáře (24,93 střel průměrně), zatímco sami vysílají téměř třicet ran za zápas (29,89 střel průměrně).

To, co modrobílé se Západočechy spojuje, je vhazování. Zde předvádějí oba dva celky jedny z nejlepších výkonů v lize. Naše mužstvo z celkových 1698 buly vyhrálo 927 (55 %), Energie poté 923 z 1757 (53 %). Právě tato statistika je velmi důležitá, neboť tým má větší šanci na úspěch třeba po zakázaném uvolnění soupeře nebo naopak při vlastním oslabení.

Lukáš Vantuch po vhazování

Poslední body před reprezentační přestávkou! Kdo je urve?

Všechny celky také budou mít možnost získat poslední body před týdenní přestávkou. Do reprezentace se probojovala hned čtveřice libereckých hráčů, ve výběru nechybí gólman Roman Will, obránci Radim Šimek a Ondřej Vitásek ani útočník Michal Bulíř.

Před zmíněnou reprezentační přestávkou čeká naše mužstvo souboj právě s Karlovými Vary a pražskou Spartou. Dokáží Tygři vylepšit sérii čtrnácti výher z šestnácti střetnutí a udrží se tak na první příčce tabulky? To se dozvíme během pátečního odpoledne a neděle. Zápas s Energií startuje na konci pracovního týdne s úderem osmnácté hodiny. Střela na Závorkovu branku

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary


Počet zápasů: 58
Bilance: 29 – 6 – 2 – 4 – 17
Skóre: 164:133

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit