Bílí Tygři Liberec

Tygři letos od Ševců neinkasovali! Udrží si proti Zlínu neprůstřelnost?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Poté, co skolili vedoucí Třinec, se Severočeši představí na ledě jedenáctého Zlína. Ševcům se v posledních zápasech daří a už ztrácí pouhý jeden bod na příčky zajišťující postup. Liberečtí však hráčům z města Tomáše Bati letos nepovolili ve dvou zápasech ani jednu branku!

Úspěšný restart

Severočechům zřejmě prospěla reprezentační přestávka a po třech porážkách, které jí předcházely, si svěřenci trenéra Filipa Pešána připsali tři vítězství. Postupně porazili Pardubice, Chomutov a lídra tabulky z Třince. Poslední dva jmenované týmy navíc šelmám nedokázaly vstřelit ani jeden gól. Cenný je hlavně skalp hlavně proti slezskému celku, neboť se Tygři dotáhli právě na první Třinec a nyní na něj ztrácí pouhý jeden bod.

Ne malou porci zásluhy na tom má brankář Roman Will, jenž v zamkl svou svatyni a i s trochou štěstí, když v zápase s Oceláři třikrát zvonila tyč jeho brány, vychytal své sedmé čisté konto v sezóně. Tím mimo jiné vyrovnal třineckého Šimona Hrubce, společně s ním se nyní drží na první příčce v počtu vychytaných nul v tomto ročníku.

Ševci útočí na desítku

Na začátku prosince Zlínští utnuli nelichotivou sérii osmi porážek v ředě a od té doby prohráli v sedmi utkáních pouze dvakrát. A to s Litvínovem a v posledním odehraném kole v prodloužení s Pardubicemi. Jinak si hráči z města Tomáše Bati dokázali poradit i na příklad s brněnskou Kometou.

Díky tomu se Ševci dotáhli zpět do bojů o play off. Na desátou pozici, která zajišťuje postup do předkola, nyní ztrácí jeden bod. Zlín bude mít v zápase s Libercem navíc výhodu domácího prostředí, kde už měsíc nepadl. Berani to ovšem v následujícím zápase nebudou mít jednoduché. Nejenže proti Tygrům letos ještě nevyhráli, ale dokonce jim nedokázali vstřelit ani jeden gól. Mimochodem, poslední kdo dokázal na Stadionu Luďka Čajky vyhrát, byli právě Severočeši.

Téměř kompletní

Reprezentační pauza mužstvu prospěla více než dost. Tým se zotavil, odpočinul a následně si připsal ve třech zápasech devět z devíti možných bodů. Z listiny zraněných hráčů ubyli Michal Bulíř, Ondřej Vitásek a Ján Lašák. Na uzdravení čekají už pouze Dominik Lakatoš a Michal Pltunar.

Severočeši navíc stále dokazují, že letos patří mezi nejlépe bránící týmy soutěže. Jasným důkazem je počet inkasovaných branek. Soupeři překonali libereckou obranu včetně gólmanů pouze pětapadesátkrát, což je nejméně v extralize. Tygři jsou navíc jediným mužstvem, který obdržel méně jak šedesát gólů. Proti Zlínu hráči z města pod Ještědem letos ještě neinkasovali. Dokáží to i tentokrát?

Bílí Tygři Liberec versus PSG Zlín

Počet zápasů: 58
Bilance: 28 – 4 – 3 – 2 – 21
Skóre: 173:144

Proti Zlínu si Roman Will připsal první čisté konto v extralize. Toto utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit