Bílí Tygři Liberec

Tygři doma zabrali! Dosáhnou na body i proti zlínským Beranům?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři si v minulém kole poradili s Litvínovem a teď je před nimi další výzva - zastavit zlínské Aukro, které pošilhává po první šestce. Nedělní zápas, který bude provázen rozmanitým dětským programem, začíná netradičně již v 15 hodin.

O šest bodů

Soupeřem Liberce v dalším velmi důležitém utkáním bude zlínské Aukro. Význam utkání podporuje fakt, že oba týmy s ohledem na play-off nemají nic jistého. Berani se sice tlačí do první šestice, avšak musí se dívat také pod sebe. Tam mimo jiné číhají dvanáctí Bílí Tygři, kterým do elitní desítky chybí dva body.

V pátečním utkání se šelmám podařilo utnout sérii tří extraligových proher. Svěřenci Filipa Pešána využili v zápase s Litvínovem hned tři přesilové hry, a po výhře 5:1 si tak spravili chuť po vyřazení v semifinále CHL.

Martin Ševc objíždí protihráče

Bude mít Kašík svůj den?

Berani sbírají důležité body především v domácím prostředí, v posledním kole si ale připsali důležitou výhru na hřišti soupeře. V přímém souboji dvou tabulkových sousedů přetlačili Pardubice poměrem 3:2.

Zlínská hra se výrazně opírá o kvalitní defenzivu v čele s gólmanem Liborem Kašíkem. V brankářských statistikách patří Kašíkovi čtvrté místo s úspěšností blížící se k 93 %, což je pro Tygry zdvižený prst. Bude zajímavé sledovat, jak si v konfrontaci se strážcem svatyně Aukra povede třeba Lukáš Jašek, dvoubrankový střelec z utkání s Litvínovem.

Libor Kašík zasahuje lapačkou

Přijde další obrat?

Není bez zajímavosti, že hned při dvou letošních střetnutích musel pozdější vítěz dotahovat dvoubrankové manko. V září dlouho tahal za kratší konec Liberec, přesto se radoval z vítězství. O měsíc později se totéž, jen v opačném gardu, opakovalo ve Zlíně.

Jestli bude i další konfrontace Liberce a Zlína takhle napínavá, uvidíme v neděli. Hlavní aktéři duelu, který bude provázen dětským programem, vyjedou na led netradičně již v 15:00.

Bílí Tygři Liberec vs. Aukro Berani Zlín

Počet zápasů: 63
Bilance: 31 – 4 – 3 – 3 – 22
Skóre: 179:168

Parádní obrat z minulého domácího utkání si můžete připomenout na tomto videu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit