Bílí Tygři Liberec

Tygři doma s Mladou Boleslaví přes sedm let neprohráli. Bude tato série pokračovat?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po úspěchu v hokejové Lize mistrů se Tygři soustředí opět na extraligu. A čeká je vskutku těžké utkání, do Home Credit arény totiž zavítají hokejisté z Mladé Boleslavi, kteří chtějí upevnit svou pozici v tabulce a na libereckém ledě už hodně dlouho neuspěli.

Navážou Tygři na CHL?

Během reprezentační přestávky se Tygrům povedl další skvělý kousek, když postoupili do semifinále hokejové Ligy mistrů. Naše mužstvo sice po prvním utkání prohrávalo s týmem ZSC Lions o jednu branku, jenže v odvetě na Curyšském ledě srovnali Liberečtí stav, a nakonec vybojovali historický postup v samostatných nájezdech.

V evropské soutěži sice tým z města pod Ještědem válí, v extralize to ovšem stále není úplně ono. V posledních dvou zápasech šelmy nevyzrály ani na Zlín, ani na Olomouc a v tabulce se propadly mimo postupové pozice. V utkání s Mladou Boleslaví tak budou chtít Tygři na úspěch v CHL určitě navázat.

„Za postup do semifinále jsme samozřejmě velmi rádi, to ano, ale musíme k tomu přistoupit s pokorou. Potřebujeme stoupat vzhůru v extralize, to teď bude naším hlavním cílem,“ svěřil se Karel Mlejnek, jenž aktuálně zastupuje na postu hlavního trenéra Filipa Pešána, který již připravuje reprezentaci U20 na nadcházející mistrovství světa.

Na hraně

Tým z Mladé Boleslavi se tuto sezónu potýká s nevyrovnaností výkonů. Z posledních pěti zápasů vyhráli Bruslaři pouze dvakrát, když pěti góly srazili Chomutov a v posledním odehraném kole poté v nájezdech udolali pardubické Dynamo.

Středočeši se aktuálně nachází na osmé příčce extraligové tabulky a na svém kontě mají čtyřicet bodů. Na sedmou pozici sice ztrácí pouhé tři body, jenže přesně takový je i jejich náskok na jedenáctý Liberec! Ve středu nás tedy čeká souboj o důležité body, v němž se střetnou již tradiční rivalové.

Sedm let bez prohry

Mladoboleslavští budou mít ještě jednu motivaci. Ve městě pod Ještědem totiž neuspěli už sedm let. Bílí Tygři naposledy prohráli na domácím ledě s Bruslaři dne 18. listopadu 2010, když svému soupeři podlehli 0:6. Od té doby je však pro Středočechy Home Credit aréna nedobytnou pevností, což budou chtít Liberečtí opět dokázat.

Zápasy s Mladou Boleslaví přináší vždy velmi vyhecované a napínavé utkání, což se dá očekávat i tentokrát. Připíší si hráči ze severu Čech vítězství a důležité body? To se dozvíme již zítra, úvodní buly padne přesně v 18:00! Přijďte Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 29
Bilance: 16 – 6 – 0 – 0 – 7
Skóre: 91:65

Naposledy se Mladá Boleslav představila na libereckém ledě v září a po tuhém boji se nakonec radovali z výhry Bílí Tygři. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit