Bílí Tygři Liberec

Trénink na ledě? Hlavně jde o zautomatizování činnosti, říká Karel Mlejnek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Od neděle se Bílí Tygři připravovali na ledové ploše, dnes však tento režim končí. Neobvyklá byla příprava na ledě už v červnu také pro asistenta trenéra Karla Mlejnka: "Něco podobného jsme dělali i v Karlových Varech, ale tady je to ještě posunuté o úroveň výš," říká.

Stejný režim zvolili Bílí Tygři už v minulém ročníku, kdy se přípravy poprvé ujal trenér a sportovní manažer Filip Pešán s kondičním koučem Alešem Pařezem. "Vím, že to tak kluci měli v minulé sezoně jako novinku. Evidentně se osvědčila a na dobré věci se má navazovat. Je to výborné," svěřuje se s novými zkušenostmi Karel Mlejnek.

Příprava na ledě má podle něj jasná pozitiva. "Nechci říkat, že by šlo o nějaké rozbití tréninku mimo led, protože tam jsme trénovali teprve minulý týden. Ale od oslav titulu uteklo šest týdnů a zbývá dalších sedm osm, než půjdeme 18. července znovu na led. Jsme tedy zhruba v polovině, je to takové rozdělení, aby se pak hráči najednou na ledě necítili úplně mimo," vysvětluje Mlejnek.

Podle asistenta trenéra má takováto příprava pro hráče své výhody. "Není to pro ně jen zpestření, jde zároveň o takové zautomatizování činnosti. Jinak by ta pauza mezi ledem byla pro kluky asi tři měsíce, pak je těžké se do toho zpět dostávat," pokračuje.

Oproti úspěšné předchozí sezoně však přeci jen realizační tým udělal v tréninku na ledě nějaké změny. "Co jsem se bavil s Filipem, jak vypadal jejich program před rokem, tak je letos režim trošku odlišný. Prioritní je pro nás trénink mimo led, který probíhá normálně dál," popisuje Karel Mlejnek.

Jak konkrétně pak příprava na ledě vypadala? "Hráče čekaly zhruba čtyřicetiminutové intenzivní tréninky, které byly zaměřené na individuální dovednosti při hře na malém prostoru. Hlavně tím jsme se chtěli v tomto týdnu zabývat," uzavírá.

Po týdnu na ledě čeká v pátek hráče také zajímavé zpestření. V 17:30 vyběhnou v Rozstání na fotbalový trávník, kde je čeká exhibiční utkání s místním Sokolem. Poté bude následovat opět tradiční suchá část přípravy. Nezbývá než věřit, že se také na nový ročník dokáží Tygři připravit co nejlépe.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit