Bílí Tygři Liberec

Trenér Jiří Kudrna: Kluci si dokázali, že porazit se dá každý soupeř

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Starší dorost úspěšně prošel základní částí, s přehledem si zajistil účast v nadstavbové skupině i v jarních vyřazovacích bojích. Jak hodnotí dosavadní část sezóny v podání svých svěřenců lodivod Jiří Kudrna?

Mohl byste na úvod zhodnotit dosavadní část sezóny?
Musím říct, že jsme spokojení s tím, jak se nám podařilo projít těmi osmadvaceti zápasy v základní části. Dali jsme si za cíl skončit v elitní čtyřce, což jsme splnili. Ta dosavadní část sezóny se nám povedla, ale samozřejmě se chceme dál zlepšovat a dál trpělivě pracovat. Doufám, že v dobrých výkonech budeme pokračovat i v rozehrané nadstavbě.

Začátek nadstavby se výsledkově hodně vydařil, získali jste deset bodů z dvanácti možných...
Měli jsme na úvod těžké soupeře, ale uspěli jsme hned v prvních dvou duelech venku. Ty dva body jsme navíc ještě ztratili v Jihlavě inkasovaným gólem minutu před koncem, jinak tam jsme taky mohli bodovat naplno. Každopádně musím říct, že vstup se nám povedl. Kluci si dokázali, že porazit se dá každý soupeř. Doufám, že v novém roce navážeme na to, s jakou chutí jsme hráli v prosinci.

Může dobrá forma plynout z toho, že hráči hrají s čistými hlavami poté, co splnili první cíl – postoupit do play-off?
Samozřejmě je příjemné vědět, že si to play-off zahrajeme. To je odměna za celou sezónu. Od začátku jsme kluky nabádali k tomu, abychom trpělivě pracovali na naší hře. Chtěli každý zápas odehrát co nejlépe a tím pádem jsme si za těmi vyřazovacími boji šli krůček po krůčku. Jsme spokojení, že podáváme stabilně dobré výkony.

Aktuálně se nacházíte na sedmém místě tabulky nadstavby jen čtyři body od prvního místa. Je to ideální pozice?
Pospojovaly se dohromady nejlepší čtyři týmy z každé ze tří základních skupin a vypadá to, že to bude o poznání zajímavější než vloni, kdy při nevyrovnanosti skupin vznikly velké bodové rozdíly. Zkrátka některá mužstva si tehdy přenesla do nadstavby podstatný náskok.

Letos mají všechny celky plus minus stejně bodů a z hlediska boje o umístění nás čeká zajímavá bitva do posledních kol. Budeme se snažit posunout v tabulce co nejvýše, ale spíš pro nás je důležité si zápasy užít a odehrát je co nejlépe. Všichni soupeři jsou silní, a proto to bude nesmírně kvalitní. Těšíme se na to.

Nemusíte hráče při honbě za co nejlepším nasazením do play-off brzdit, aby nechyběly na jaře síly?
Určitě ne. Kluci v tomhle věku mají sil na rozdávání a obrovskou chuť. My trenéři se je snažíme jen usměrňovat k dospělému hokeji. Jde nám o to, aby ze sebe vydali v každém tréninku i zápase to nejlepší. Hráči makají a my se naopak pokoušíme motivovat, aby se neuspokojili a zkusili po každém utkání posunout naši hru zase někam dál.

Další zápas přijde na řadu až 6. ledna, je do té doby co zlepšovat?
U všech hráčů, i u dospělých, je co zlepšovat. Hodně teď o pauze trénujeme, zaměřujeme se na koncovku, spolupráci a na herní činnosti na malém prostoru. Klademe důraz na rovnovážné situace a zvládání osobních soubojů. Myslíme si, že kluci to zvládají lépe a lépe a to je samozřejmě klíč k úspěchu. Jsme spokojení s přesilovkami i oslabením, v němž jsou hráči velmi obětaví. Určitě je na čem pracovat, chceme se posunout.

Máte nějaké novoroční poselství či přání?
Jako nejdůležitější vidím samozřejmě zdraví, ale člověk by určitě měl mít i nějakou vnitřní motivaci. Chuť se zlepšovat – ta každého posouvá dál.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit