Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi míří do ruského Amuru Chabarovsk

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po výpomoci Bílým Tygrům v závěru ročníku 2017/18 se útočník Tomáš Filippi vrací do ruské KHL. Od příští sezony bude oblékat dres Amuru Chabarovsk, kde se dohodl na jednoletém kontraktu.

Odchovanec libereckého hokeje odehrál v Kontinentální hokejové lize už dvě a půl sezony. Od ročníku 2015/16 oblékal dres Metallurgu Magnitogorsk, s nímž zvedl nad hlavu Gagarinův pohár pro vítěze soutěže. Načal zde i letošní ročník, ten ale vinou zranění zad v původním působišti nedokončil.

V průběhu sezony se v Magnitogorsku dohodl na ukončení smlouvy, aby mohl doléčit nepříjemné zdravotní potíže. Zároveň se domluvil s Bílými Tygry, že v případě uzdravení vypomůže týmu v závěru sezony. A tak se i stalo, během olympijské přestávky už byl s Tygry na ledě a hned po ní naskočil také do hry.

Až k hranicím Číny

V čtyřech závěrečných kolech základní části posbíral tři body za tři asistence, v play-off pak odehrál celkem 10 zápasů, v nichž nastřílel tři branky a pětkrát přihrál na gól svým spoluhráčům. Ani on však nezabránil čtvrtfinálovému vyřazení s královéhradeckým Mountfieldem.

Tím jeho liberecká mise alespoň prozatím končí. V sezoně 2018/19 by měl opět oblékat dres účastníka KHL, tentokrát Amuru Chabarovsk. Půjde o daleký přesun, neboť město, v němž klub působí, leží zhruba 30 kilometrů od hranic s Čínou. "S Tomášem Filippim je uzavřena dohoda o podepsání ročního kontraktu. V příští sezoně bude nastupovat za Amur," uvedl viceprezident klubu Oleg Filippenko.

Liberecký odchovanec zdaleka nebude prvním Čechem, který v tomto klubu bude působit. Právě z Chabarovsku přišel v průběhu ročníku 2017/18 do Liberce Marek Kvapil. Naváže Filippi v dresu Amuru na úspěchy z Magnitogorsku?

Tomáš Filippi v rozpravě se Šmídem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit