Bílí Tygři Liberec

Tečku za základní skupinou Ligy mistrů udělají šelmy v Davosu. Ve hře je i první místo!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři projeli skupinovou fází hokejové Ligy mistrů jako nůž máslem a s předstihem si zajistili postup do vyřazovacích bojů. Po týden starém domácím vítězství se pokusí bodovat i na ledě švýcarského soupeře. Zápas v Davosu bude pro libereckého fanouška zajímavý i z toho pohledu, že se v akci představí nadějní mladíci ze širšího kádru. Úvodní buly padne ve středu v 19:45.

Pod dohledem Alp

Davos je ryze hokejové město. Na švýcarskou nejvyšší soutěž zde chodí v průměru pět tisíc diváků, což je úctyhodné číslo. Horské město totiž čítá pouze jedenáct tisíc obyvatel. Za věrnost jsou tamní fanoušci odměňováni velice štědře, tým už totiž získal 31 titulů švýcarského mistra, což z něj dělá jednoznačně nejúspěšnější hokejovou organizaci v zemi. Navíc se zde už dvakrát konalo mistrovství světa.

Před Tygry se však minulé úterý musel v Home Credit Areně Davos sklonit! Liberečtí hokejisté pohledný zápas ovládli poměrem 4:3. Výhry si cenil mimo jiné brankář Roman Will: "Jsem rád, že jsme to zvládli. Byl to velmi důležitý zápas. Hokej, který jsme předvedli, se musel líbit všem fanouškům. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, hrálo se útočně... Výhra nás navíc může posunout dopředu."

Opačné role

Ani jednomu týmu se nepovedlo do sezony vstoupit ideálně na domácí i evropské frontě. Zatímco šelmy v Lize mistrů excelují, v domácí extralize zatím ideální formu hledají těžko. Davos to má přesně naopak. Ve Švýcarské lize už od prvních kol potvrzuje vysoké ambice a momentálně na vedoucí Zug ztrácí pouze tři body. Ve skupině Ligy mistrů ale tento švýcarský gigant okupuje překvapivě poslední příčku.

Situace ve skupině se po minulém týdnu zamotala natolik, že ačkoliv je rozhodnuto, že dále postoupí kromě Tygrů i švédské Växjö, stále je otevřen souboj o první místo, které při losu play-off zaručuje bytí mezi nasazenými týmy. Nutno však říct, že k tomu mají lépe nakročeno Švédové, kteří v posledním kole hostí doma outsidera z Cardiffu.

Mládí vpřed!

Lodivod Filip Pešán se nechal slyšet, že do Davosu plánuje vzít omlazený tým a někteří zkušenější hráči naopak dostanou volno. Tým, který do švýcarských Alp vyrazí, trenér označil za ambiciózní a dravý.

Zásadní změnu uvidíme v brankovišti. V dosavadním průběhu sezony maximálně vytěžovaný Roman Will dostane volno a do akce půjde Aleš Stezka, přičemž pozici dvojky bude plnit mladý Matěj Žajdlík. V obraně se předvede nadějný Jakub Husa a na útočných pozicích by měli své první minuty v libereckém "A" týmu čerpat Ondřej Chrtek se Zdeňkem Králem. Nastoupí také Matěj Psota a Jan Jeník, kteří už zkušenosti z prvního týmu mají.

Jak se omlazeným Tygrům ve Švýcarsku povede? Úvodní vhazování je ve Vaillant Areně naplánováno na středečních 19:45.

Bílí Tygři Liberec versus HC Davos

Počet zápasů: 3
Bilance: 1 – 0 – 0 – 0 – 2
Skóre: 10:12

Před týdnem to v domácím prostředí proti Davosu vyšlo. Připomeňte si vítězné utkání v následujícím sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit