Bílí Tygři Liberec

TOP 3: Nejhezčí góly sezóny 2015/2016! Bakošova zadovka i totální destrukce obrany

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Přinášíme vám druhý díl rubriky TOP 3. Tentokrát se podíváme na tři nejhezčí branky Tygrů v letošní sezóně. Na začátek je nutné podotknout, že vybírání to nebylo vůbec jednoduché. Modro-bílí totiž letos předvedli řadu pohledných týmových či samostatných akcí.

Bakoš vytáhl parádu a hnal Kašíka z brány

Hokejový skvost. Martin Bakoš se svou trefou ze čtyřiadvacátého utkání extraligového ročníku nesmazatelně zapsal do kroniky nejkrásnějších gólů extraligové historie. Celá situace se přitom zrodila poměrně rychle.

Bakoš si vyměnil kotouč s u mantinelu stojícím Bulířem kotouč, následně ho prohodil mezi nohama a nasměroval přímo pod horní tyč.

Bakoš dělá závar před zlínským gólmanem

Martin Bakoš po triumfální trefě

Libor Kašík nestihl ani mrknout a rozjel se proti střídačce. Obléci se v rychlosti musel překvapený Štůrala. Ani tomu ale dlouho čisté konto nevydrželo. Slovenský forvard záhy dokonal svůj famózní večer brankou v přesilovce.

První trefa večera si vysloužila druhé místo v anketě Zlatá helma, přičemž první byl zákrok brněnského brankáře Marka Čiliaka. S klidným srdcem tak můžeme tuto branku označit za vůbec tu nejhezčí v letošním ročníku extraligy.

Počkej, počkej. Tady máš! Aneb jak Bulíř s Radivojevičem omámili obranu mistra

Gól z 28. kola základní části jsme vybrali hned z několika důvodů. O pohlednosti této akce snad ani spekulovat nemusíme, nicméně gól byl zároveň vítězným. K tomu rozhodl o jediné výhře Tygrů nejtěsnějším možným poměrem v sezóně (1:0) a navíc se Bulíř trefil v oslabení!

Celá akce se odehrála v samotném závěru druhé periody. Při již zmiňované početní výhodě Litvínova úderné duo Michal Bulíř - Branko Radivojevič vyjelo na útočnou zteč proti jediném obránci. Bulíř navíc dokázal vyřadit ze hry i jeho. Rychlost akce snížil a nechal do střely padajícího obránce odklouzat do rohu hřiště.

Liberecký forward Michal Bulíř

Následně přesně přihrál slovenskému spoluhráči, který mohl zakončovat do prázdné brány, ale i přesto ještě Bulířovi kotouč vrátil. Ten již následně mířil do odkryté klece, Petrásek se natahoval marně. Zmar obránců Vervy v závěru ještě podtrhla jejich hromadná srážka vedle levé tyče.

Vampola-Řepík-Vampola-Birner-GÓL!

Krásnou souhru předvedli Tygři i v duelu s Chomutovem během 34. kola. Jako kdyby úvodní vyvedené choreo domácích fanoušků napovědělo, co Piráty čeká. Šelmy svého soka rozstřílely sedmi brankami. Pět z nich navíc vstřelily hned v první třetině utkání.

Radost šelem po vstřelené brance

Na třetí trefu v pořadí budou navíc fanoušci vzpomínat ještě hodně dlouho. Tygři po vstřelené brance na 2:0 vyhráli buly, Vampola pěknou kličkou překonal obránce Tomáše Haranta. Po třech následných přesných pasech zakončoval do odkryté klece Michal Birner. Obrovská lehkost!

Obránce Sergej Pereťagin i gólman Jakub Čech byli bezmocní. Druhý jmenovaný navíc po třetím inkasovaném gólu v krátkém časovém sledu opustil hrací plochu a zamířil na střídačku. Ani střídající Kopřiva však nápor Tygrů nezastavil. Tlak modro-bílých vyšplhal skóre až na konečných 7:1.

Náš výběr TOP 3 nejhezčích branek je u konce. Jaké se líbily vám? A na co se podíváme příště? Na nejdramatičtější momenty sezóny!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit