Bílí Tygři Liberec

TOP 3: Destrukce obrany soupeře. Utopení Piráti i Karlovy Vary bez Energie

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - V dalším díle vydání TOP 3 se zaměříme na nejvyšší vítězství Tygrů v uplynulé sezóně. Všechny tři spojuje počet vstřelených gólů. Kanón v pravidelných intervalech pálící dělové koule na branku soupeře se zastavil maximálně na osmi přesných zásazích, činitel nejvyšších výher bylo však číslo sedm.

Poznámka: Vítězství proti Zlínu (8:4) jsme se rozhodli nezařadit kvůli rozdílu vstřelených a inkasovaných branek.

Přesilovkové údery i konstantní útočení

První sedmigólová výhra se zrodila v rámci 26. kola. Ve všech třetinách dokázali být Tygři aktivnějším týmem a zaslouženě slavili zisk bodů. V prvním periodě se trefili dvakrát, v té druhé dokonce třikrát, přičemž premiérovou trefu v extralize zaznamenal Jiří Říha.

Během závěrečného dějství nejprve korigoval Radek Duda a poté vrátili šelmy do sedla Valský s Bulířem. Hned čtyři branky Liberečanů padly při početní výhodě. O převaze svěřenců trenéra Filipa Pešána nešlo ani diskutovat, karlovarské duo Závorka-Habal zasypali hned devětačtyřiceti pokusy.

Branko Radivojevič se snaží překonat karlovarského gólmana

První třetina ve znamení ničivého tornáda, další sedmička byla na světě

Vstříc výhře v divoké přestřelce bitevních lodí šli Tygři ihned od začátku střetnutí. První zásah do kocábky soupeřova celku zapříčinil Jelínek. Poté přišel drtivý nápor a řada úderů.

Postupně skórovali Derner, Birner a dvakrát Řepík. Ve dvacáté minutě korigoval Valach. Na další gól sice diváci museli čekat až do čtyřicáté minuty, ale stálo to za to. Valský dopravil kotouč do zařízení o brusle jednoho z protihráčů.

Na finální číslo zaokrouhlil skóre opět Jakub Valský, tentokrát to byla branka ještě hezčí. Poté, co se dostal do brejku, ho zakončil s milimetrovou přesností perfektně provedenou kličkou do bekhendu. Střídající Kopřiva byl bezmocný.



Stvrzení série a další sedmigólový chod pro mlsné Tygry

Kromě vítězství 7:1 ovládli svěřenci trenéra Filipa Pešána i další dva zápasy výsledkem 7:2. Rozhodli jsme se vybrat čtvrtý duel čtvrtfinále, kde Tygři bojovali o postup v SD Aréně.

Během základní části se totiž vysoké výsledky rodí téměř s pravidelnou přesností, ale play-off bývá vždy vyrovnané, nehledě na to, jak se celek umístil v dvaapadesátikolovém maratonu. Pro obě strany byl duel nadmíru důležitý. Modro-bílí chtěli co nejrychleji ukončit sérii a nepřipustit komplikace, Piráti naopak bojovali o vše.

Vše odstartovala nadmíru vyvedená první třetina, kdy nejprve otevřel gólové účty Stránský, následně se prosadil i Bakoš a start raketoplánu jménem liberecký postup odpočítal ještě Bulíř.

Stejný hráč se navíc trefil i v druhé části, poté zmírnil vedení hostí Rutta, ale zanedlouho odpověděl další dvougólový střelec Jan Stránský. Třetí perioda započala brankou navrátilce Jánošíka. Následně skórovali ještě Lakatoš s Ordošem. A definitivně dopsali knihu jménem čtvrtfinále sezóny 2015/2016.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit