Bílí Tygři Liberec

TOP 3: Destrukce obrany soupeře. Střelnici si Tygři otevřeli v Plzni, Zlíně nebo na rodeu Kohoutů

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygry ve vicemistrovském ročníku 2016/2017 zdobila hlavně defenziva. To ale svěřencům trenéra Filipa Pešána nezabránilo v některých utkáních jednoznačně dominovat i ofenzivně. Přinášíme proto tři největší destrukce obrany soupeře, které mají hned několik společných jmenovatelů.

Podle plánu! Západočeši střelecky příliš nezaostávali, skóre ale vypadalo úplně jinak

Šelmy první pětigólové představení předvedly už v Karlových Varech, kde vyhrály během prvního extraligového kola 5:1. V tom druhém byl brankový rozdíl ještě o trochu větší, Ján Lašák totiž ani jednou neinkasoval. Na druhé straně při absenci Machovského lovili Hylák se Sochůrkem kotouč zpoza svých zad zhruba zhruba po každé páté střele.

Ale o bezstarostném utkání se jednoznačně nemohlo ani mluvit. Skóre otevřel až 56 vteřin před úvodní sirénou Bartovič. Ve druhé, kritické, části zvyšoval postupně Radivojevič, Stránský a znovu expres Milan Bartovič, který dovezl do cílové stanice první dva kotouče v sezóně. Na finálních 5:0 upravil ve 49. minutě Lukáš Derner. Tygři z Plzně odjížděli povzbuzeni vysokou výhrou a zanedlouho navíc měli početně skórovat znovu.



Ševci museli kvůli neuvěřitelné efektivitě zašívat síť branky. Tři góly opět padly v druhé třetině

Jako by to již byla ohraná písnička. Naše mužstvo v první třetině zásluhou Bulíře otevřelo gólové účty. Ty stvrdil na začátku druhé třetiny Radivojevič. Pak se prosadil Jelínek, opět tygří kapitán a na závěr, už v závěrečném dějství, slavil ještě Lukáš Krenželok.

V porovnání s duelem proti Plzni nalezneme mnoho stejných situací. Tygři vyhráli 5:0 po třetinách 1:0, 3:0 a 1:0. Zápas měl opět jednoho dvougólového útočníka, zase se prosadil Radivojevič, znovu soupeř nenašel recept na tygřího brankáře, kterým byl tentokrát Roman Will a konečně, šelmy se opět uvedly skvělou efektivitou na hřišti svého soupeře. K pěti brankám jim stačilo pouhých patnáct střel! Soupeř ani přes osmadvacet ran na gól nedosáhl.



Zatopená kocábka a druhé dobyté území! To vše v šesti tazích

O třetí největší výhře Tygrů v sezóně by se dalo dlouho spekulovat. Mohlo by to být vítězství proti Karlovým Varům (5:1) nebo souboje se Zlínem a Plzní (4:0), my jsme se se ale rozhodli vybrat možná trochu překvapivé střetnutí. Šesté semifinále proti chomutovským Pirátům. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky byli v sérii značně nepříjemným protivníkem a smečka měla co dělat, aby je zkrotila.

Tedy na domácím ledě. V SD Aréně se v úvodních dvou soubojích radovali pokaždé Piráti. Tygři počítali zranění a šrámy, do Chomutova se i přesto vydali s jasným cílem. Nenechat rozhodnutí na sedmé střetnutí a semifinále ukončit! Málo kdo by před utkáním řekl, že se ho podaří splnit právě takovým způsobem, jaký byl k vidění.

Hokejisté z města pod Ještědem nastolenou taktikou dominovali a po gólech Jelínka, Bartoviče, Valského vedli už 3:0 (góly M. Bartoviče a J. Valského padly až v poslední třetině). Definitivně výhru stvrdil střelou do opuštěné klece Jan Stránský. Roman Will udržel čisté konto a Liberečtí byli opět po roce ve finále, precizním výkonem navíc svým soupeřům dali jen malou šanci.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit