Bílí Tygři Liberec

Švédské hry pohledem hráče utkání Ondřeje Vitáska i kamery!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Göteborg - Švédské hokejové hry jsou u svého konce. Göteborg je hostil po dlouhých třiatřiceti letech a o deset roků méně Češi čekají na prvenství. Ani tentokrát se jim ho nepovedlo vybojovat, v rozhodujícím utkání podlehli Rusku 2:4.

Nicméně za odehrané zápasy se rozhodně nemusí česká reprezentace stydět, ba naopak. V souboji proti Finsku si připsala historicky nejvyšší výhru proti hráčům ze Suomi od založení samostatné České republiky. V souboji s Rusy byla aktivnějším celkem a proti Švédsku hrozila z brejků.

Na turnaji se objevili tři Tygři: Petr Jelínek, Radim Šimek (vynechal poslední utkání s Ruskem) a Ondřej Vitásek. Právě ten hodnotil jako hráč utkání v duelu se Sbornou svůj turnajový výkon.

„Chtěl jsem odehrát celý turnaj jednoduše, v případě, kdy to šlo, tak soupeře dohrávat. Snažil jsem se dělat takové malé věci, třeba odrážet nebo blokovat. Bohužel se mi v utkání s Ruskem nepodařilo při oslabení vyhodit kotouč, z čehož následně padl úvodní gól. Hodně mě to mrzelo. Celkově jsem ale chtěl dělat to, co umím na sto procent a doufám, že se mi to alespoň trochu podařilo," řekl liberecký bek.

Žádnému z Liberečanů se nakonec nepovedlo v Göteborgu bodovat, i přesto ale byla trojice na ledě vidět. Radim Šimek stanul v přesilové formaci, Ondřej Vitásek hrál zase oslabení. Petr Jelínek platil i v národním týmu za důrazného útočníka, který se nebojí vystřelit. Navíc první místo svěřencům trenéra Josefa Jandače uteklo jen těsně.

Rusové byli dobře fyzicky připraveni, koukal jsem jako blázen na to, jak bruslili. Přitom za sebou měli přelet a zápas se Švédskem. Je těžké tuto situaci zvládnout a člověk se s tím nemusí popasovat. Nemysleli jsme na to, jestli měli málo času na regeneraci, prostě jsme chtěli zvítězit, ale to se bohužel nepodařilo. Chyběly nám góly i trocha štěstí, mohli jsme vyhrát a mohli jsme slavit my, což se bohužel nepodařilo," pokračoval Ondřej Vitásek.

Češi na Švédských hokejových hrách potvrdili, že jsou nejčastějším stříbrným týmem tohoto turnaje. Na druhé pozici skončili již třináctkrát. V celkové tabulce EHT 2016/2017 jsou o skóre za Tre kronor třetí.

Ondřej Vitásek pálí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit