Bílí Tygři Liberec

Střelec rozhodující branky Mário Bližňák: Musíme zjednodušit hru

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Mário Bližňák v neděli zaznamenal svou první branku v dresu Bílých Tygrů. A nebyl to jen tak ledajaký gól. Byla to trefa vítězná! Po krásné akci Radima Šimka a jeho následné přihrávce rozhodl v prodloužení slovenský útočník duel proti Lørenskogu. Jeho tým však po celý zápas sužovala bídná koncovka. "Musíme zjednodušit hru, když to tam nepadá, tak jeden musí do brankoviště a druhý nastřelí kotouč. Oni se také prosazovali tím, že nahazovali puky," svěřil se po utkání.

Máte první dva body do tabulky, je to hodně, málo nebo akorát?
Samozřejmě jsme za dva body rádi. Měli jsme na dosah tři. Zápas byl dobrý, určovali jsme tempo hry, ale udělali jsme zbytečné chyby, z kterých jsme dostali tři branky. Dvakrát to byl dokonce gól do šatny, což by se nemělo stávat. Podíváme se na video, rozebereme si to a pojedeme dál.

Co říkáte brance, kterou jste obdrželi tři sekundy před koncem?
Nechali jsme se zbytečně vyloučit. Poté jsme dvakrát dokázali zblokovat střelu, ale Jánko nic neviděl, takže při té třetí, která prošla, neměl šanci. Toho se musíme vyvarovat. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme proměnili dvě přesilovky.

Většinu zápasu jste měli pod kontrolou, soupeře jste výrazně přestříleli. Co chybělo tomu, abyste dali víc gólu a uklidnili se?
V druhé třetině jsme začali trochu vymýšlet, žabky, sóla,… V situaci dva na jednoho jsme měli dávat raději přihrávku. Musíme zjednodušit hru, když to tam nepadá, tak jeden musí do brankoviště a druhý nastřelí kotouč. Oni se také prosazovali tím, že nahazovali puky.

V prodloužení se hrálo tři na tři, jaké to pro vás bylo?
V přípravě jsme už takové prodloužení hráli a stalo se nám, že někdo fauloval, z čehož jsme poté inkasovali. Dnes jsme to naštěstí zvládli, Radim Šimek mi krásně přihrál a já zakončoval do prázdné brány.

První ostrý zápas a jako nová posila jste rozhodl. Jaká bude oslava, nebo spíš zápisné?
Nevím (směje se). Musím se zeptat pokladníka co je za první střelecký úspěch. Samozřejmě mě to těší. Hlavní jsou ale ty dva body. Dále nás čeká TPS, což bude těžký soupeř. Dáme si volno a rozebereme si to.

Při předchozích přípravných zápasech vás trochu trápila koncovka, dnes opět přesnost střelby nebyla nejlepší. Oproti tomu soupeř měl asi deset střel a dal tři branky...
Oni to hráli jednoduše, nahazovali puky na bránu a bránili našemu gólmanovi ve výhledu. Jánko nic neviděl a padlo jim to tam. My jsme pořád vymýšleli nějaké nahrávky, takže to musíme zjednodušit taky.

Na druhou stranu padly dva krásné góly, jak jste je viděl vy z vašeho pohledu? Například ten váš?
Dostal jsem puk od Branka, šli jsme skoro dva na jednoho, ale protihráč tečoval puk do rohu. Poté to Radim Šimek dostal na modrou, obešel dva hráče a nahrál mi do prázdné brány.

Nedávno odešel Michal Birner. Jste už kompaktní nebo se ještě sehráváte?
Pochopitelně je to pro nás velká ztráta, odešel člověk, co loni vstřelil hodně branek. Ale tohle je nová sezóna a nikdo se neohlíží, jaká byla ta minulá. Každý začíná od nuly, včetně nás, takže musíme makat.

Co lze očekávat od duelu s TPS Turku?
Ještě jsme si ho nerozebírali, ale určitě to bude dobré mužstvo. Nečeká nás nic lehkého.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit