Bílí Tygři Liberec

Statistické ohlédnutí za sezónou žen: Jak si vedly Tygřice v individuálních měřítkách?

Date of publication Author Terezie Hozová, Jonáš Majtyka

Liberec - Pojďme se ještě jednou ohlédnout za uplynulou sezónou našich Bílých Tygřic. Tentokrát ale z pohledu statistik. Libereckým hokejistkám se tento rok náramně dařilo. Za celý ročník 2015/2016 se Tygřicím povedlo inkasovat pouze dvaačtyřicet branek a to především díky skvělé práci obrany. Dvojice Hornická - Johanová se objevila v každé statistické tabulce mezi pěti nejlepšími hráčkami soutěže a zdaleka nebyly samy! V brankářských statistikách kralovala i gólmanská opora žen, Viktorie Švejdová.

V uplynulé sezóně dokázaly Tygřice vybojovat 29 bodů, tedy jen o jeden bod méně než v předchozím ročníku. Po posledním kole jejich bilance činila devět vítězství, jednu výhru na nájezdy a šest porážek. Pro tentokrát jim to stačilo na bronzovou příčku ženské divize A2. Z pohledu ofenzivy se ženský tým mezi ostatními rozhodně neztratil, když v šestnácti utkáních svým soupeřkám nastřílel úctyhodných 73 branek, čímž se Bílé Tygřice umístily na druhém místě v této dovednosti. Víc gólů vsítily pouze hokejky mistryň z Roudnice nad Labem. Největší podíl na tomto skóre neslo útočné duo Sabina Johanová – Karolína Hornická. Tyto dvě dívky se ze zásahu radovaly dohromady hned osmadvacetkrát, přestože obě odehrály jen polovinu zápasů.


Výrazné zlepšení přišlo v obranné činnosti. Zatímco v sezóně 2014/15 inkasovaly rovných šedesát branek, letos tomu tak bylo, i díky talentovaným brankářkám Viktorii Švejdové a Anně Urbanové, pouze dvaačtyřicetkrát. Mimochodem, od premiérového ročníku v druhé skupině divize A to byl jejich druhý nejlepší výsledek v této statistice. Za zmínku také stojí, že hned ve třech případech se svěřenkyně Jiřího Vozáka a Jana Daňka radovaly z čistého konta.

Když se zaměříme na jednotlivé zápasy, tak největší debakl uštědřily Severočešky týmu Kobra Praha, který v předposledním kole rozdrtily na domácím ledě 11:2. Proti pražskému celku se hráčkám z Liberce obzvlášť dařilo. Ve čtyřech zápasech jim totiž nasázely 33 gólů. Nejvyrovnanější utkání přišlo naopak ve třináctém kole, kdy Tygřice zvítězily nad druhým pražským klubem ESA až po samostatných nájezdech.

V individuálních statistikách vládla Hornická s Johanovou

Mezi nejproduktivnější hráčky sezóny 2015/2016 jednoznačně patřila již zmíněná dvojice Sabina Johanová – Karolína Hornická. Obě děvčata za sebou mají další úspěšnou sezónu.

V tabulce kanadského bodování soutěže se tyto dvě Tygřice umístily mezi pěti nejlepšími. Mladší z dvojice, tedy Karolína Hornická, dokázala z celkově osmi zápasů vytěžit krásných 21 bodů (11+10) a to jí vyneslo čtvrté místo. Hned o příčku níže skončila Sabina Johanová, která z osmi odehraných utkání získala bodů 20. A to za 17 branek a 3 asistence. Pravda, holky nebyly tolik produktivní jako minulý ročník. To ovšem mohlo být dáno tím, že stihly odehrát jen polovinu zápasů, neboť pravidelně nastupovali v chlapeckých týmech.

I přesto se obě hokejistky zařadily mezi nejlepší i v tabulce nejlepších střelkyň, kde pro sebe šikovná Johanová sedmnácti góly ukořistila třetí příčku. Rychlonohé Hornické se letošní sezónu se se střelbou na branku taky nevedlo vůbec špatně a do TOP 5 se díky svým jedenácti gólům vešla také.

Zapomenout ale nesmíme ani na ostatní hráčky libereckého kádru. Například Tereza Daňková vévodila svému týmu v počtu přihrávek. Mezi nejproduktivnější útočnice Tygřic patří i Kateřina Raselová a Karolína Sýkorová. Ačkoliv obě děvčata neodehrála ani 10 zápasů, tak na svých kontech mají každá po jedenácti bodech. Nesmíme opomenout ani na jednou z velkých opor týmu, kterou je zkušená obránkyně Martina Petrementová, jenž v letošní sezóně odehrála všechna utkání a dosáhla na pomyslnou hranici deseti bodů.

Nejúspěšnější brankářkou libereckých žen uplynulou sezónu byla mladičká Viktorie Švejdová. Ve čtrnácti odchytaných duelech nabrala 91,19% úspěšnost a pro ženský tým je velkou oporou. Navíc s průměrem obdržených branek se třináctiletá gólmanka drží docela nízko. Konkrétně na 2,62 gólech za utkání.

Nejproduktivnější ženy:
Karolína Hornická
8 zápasů
11 branek
10 nahrávek
21 bodů
Sabina Johanová
8 zápasů
17 branek
3 nahrávky
20 bodů
Kateřina Raselová
6 zápasů
8 branek
3 nahrávky
11 bodů

Tereza Daňková
16 zápasů
2 branky
11 nahrávek
13 bodů
Martina Petrementová
16 zápasů
6 branek
4 nahrávky
10 bodů

Viktorie Švejdová
14 zápasů
2,62 branek/záp.
91,19 % zás.
1 SO

I z pohledu statistik se tedy Tygřicím dařilo. Bude tomu tak i příště? Nová sezóna začíná už za dva měsíce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit