Bílí Tygři Liberec

Slovenský reprezentant Libor Hudáček přestupuje do Liberce!

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři získali před novou sezónou výraznou posilu svých ofenzivních řad! Na dvouleté smlouvě se s vedením klubu domluvil slovenský reprezentační útočník Libor Hudáček. Pro účastníka 5 světových šampionátů a majitele stříbra z Mistrovství světa v roce 2012 to bude vůbec první angažmá v české nejvyšší soutěži.

„Libor Hudáček je velmi kvalitní a zkušený hráč, který zacelí mezeru po odchodu Martina Bakoše nebo Tomáše Filippiho. Je to hodně kreativní centr. Slibuji si od něj zvýšení naší produktivity v zakončení.“

Profil Libora Hudáčka

Mladší bratr slovenského reprezentačního brankáře Júlia Hudáčka začínal s hokejem v rodné Spišské Nové Vsi, kde v ročníku 2008/09 debutoval mezi dospělými v druhé nejvyšší hokejové soutěži. Okamžitě se zařadil mezi ofenzivní opory týmu a pro další sezonu si ho proto vyhlédl Slovan Bratislava.

Také v slovenské extralize se rychle rozkoukal. V první sezoně ve Slovanu se dočkal pozvánky do reprezentace do 20 let, s níž si zahrál na mistrovství světa, a rok později zažil Hudáček debut také v seniorské reprezentaci. Následující sezona 2011/12 pro něj byla vůbec nejúspěšnější. Nejen, že se Slovanem získal slovenský titul, ale zároveň si zahrál i na mistrovství světa, z nějž si se slovenským národním týmem odvezl stříbrnou medaili.

I po přesunu Slovanu Bratislava do Kontinentální hokejové ligy zůstal Libor Hudáček pevným článkem sestavy. Po třech letech v KHL se však rozhodl pro změnu a před ročníkem 2015/16 se stěhoval do švédského Örebrö. Zde odehrál necelé tři sezony, než v závěru ročníku 2017/18 změnil působiště a na pět zápasů se přesunul do Färjestädu.

V nové sezoně bude tento slovenský reprezentant a pětinásobný účastník světového šampionátu oblékat tygří dres.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit