Bílí Tygři Liberec

Slovensko nezvládlo na olympiádě zápas se Slovinskem a čeká ho osmifinále

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Slibně rozehranou skupinovou fázi olympijského turnaje slovenský tým s Martinem Bakošem nedotáhl do úspěšného konce. Po prohře se Slovinskem zbylo na Slováky namísto přímého postupu do čtvrtfinále pouze jeho předkolo.

Do turnaje přitom Slovensko vstoupilo skvěle. I díky brance a asistenci Martina Bakoše porazilo v prvním utkání výběr olympijských sportovců z Ruska 3:2 a vytvořilo si vynikající výchozí pozici. V následujícím zápase se Spojenými státy americkými sice slovenský tým prohrál 1:2, přesto byly karty před závěrečným duelem rozdané jasně.

Pokud by Slováci porazili Slovinsko v základní hrací době, ovládli by skupinu a postoupili by přímo do čtvrtfinále. Výhra v prodloužení či nájezdech by znamenala druhou příčku, jakákoliv prohra by naopak odsoudila naše východní sousedy k poslední příčce ve skupině.

Zápas se nakonec nevyvíjel podle slovenských představ. V úvodu druhé třetiny po sérii vyloučení Slovinsko hned dvakrát skórovalo a tým trenéra Craiga Ramsayho musel dotahovat. Ještě ve druhém dějství přišlo snížení a ve třetí periodě bylo dokonce srovnáno 2:2, další branky ale přinesly až samostatné nájezdy.

V nich se Martin Bakoš mezi střelce nezapsal, naopak Slovinci se dvakrát prosadili a zvítězili tak 3:2. Díky dvěma bodům se Slovinsko posunulo na druhou příčku v tabulce díky lepšímu vzájemnému utkání se Spojenými státy i Slovenskem. Naopak Slovensko se umístilo až poslední, tedy na čtvrté pozici.

O postup do čtvrtfinále bude muset tým, jehož součástí je jako trenér brankářů také bývalý Tygr Ján Lašák, bojovat v osmifinále. To čeká Slováky v úterý, konkrétní čas bude teprve určen po dohrání zbylých skupin.

Proklouzne Slovensko i s Martinem Bakošem a Jánem Lašákem mezi osm nejlepších?

Martin Bakoš vyráží vpřed

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit