Bílí Tygři Liberec

Slovensko čeká duel o čtvrtfinále, dojde na souboj s Českem?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Olympijský turnaj má za sebou skupinovou fázi. Zatímco Češi postoupili přímo do čtvrtfinále, Slováky s Martinem Bakošem a Jánem Lašákem jako trenérem brankářů čeká souboj o místenku mezi osmi nejlepšími.

V repríze skupinového souboje se střetnou se Spojenými státy americkými, které ve skupině A obsadily třetí příčku. Už první vzájemný duel ukázal, že půjde o velmi vyrovnaný zápas. Vždyť tehdy tým USA zvítězil těsně 2:1. Američané šli do vedení v osmé minutě, když se prosadil Donato, ale jen o 25 sekund později srovnal Andrej Kudrna.

Vyrovnané skóre vydrželo po celou druhou dvacetiminutovku, která ani jeden zásah nepřinesla. Rozhodla až druhá trefa Ryana Donata, který ve 43. minutě uzavřel na 2:1. Slovensku už nepomohla k vyrovnání ani závěrečná power-play.

I přes tuto prohru si Slováci mohli ještě v závěru skupinové fáze zajistit první příčku ve skupině, ale selhali v duelu se Slovinskem. Po prohře v samostatných nájezdech skončili odsouzeni ke čtvrté příčce ve skupině a tedy k předkolu o postup do čtvrtfinále. V něm chtějí nepovedený dojem z posledních dvou duelů napravit.

Pokud by se jim to povedlo, schylovalo by se k velmi pikantnímu souboji. Vítěz utkání USA - Slovensko totiž ve čtvrtfinále změří síly s Českou republikou. Martin Bakoš s Jánem Lašákem by tak mohli vyrukovat proti bývalým Bílým Tygrům Michalům Řepíkovi a Birnerovi a Ondřeji Vitáskovi.

V první řadě však musejí porazit Spojené státy americké. Podaří se jim to? Utkání se odehraje v noci z pondělí na úterý ve 4:10 ráno.

Předkolo a čtvrtfinále OH:

Úterý 20. února
4:10 Slovensko - USA
8:40 Slovinsko - Norsko
13:10 Finsko - Jižní Korea
13:10 Německo - Švýcarsko

Středa 21. února
4:10 Česká republika - Slovensko/USA
8:40 OAR - Slovinsko/Norsko
13:10 Kanada - Finsko/Korea
13:10 Švédsko - Německo/Švýcarsko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit