Bílí Tygři Liberec

Skupina E: Britská neznámá, malebný Davos a skandinávská každoroční shledání

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Kolín nad Rýnem - V Lize mistrů bývá tradicí, že Tygři narazí na švédského protivníka. Při losu v Kolíne nad Rýnem tak asi nikoho nepřipravilo, že proti našemu mužstvu stane Växjö, loňský vítěz základní části švédské SHL. Co se naopak za překvapení považovat může, je jeden ze dvou britských celků ve čtvrtém výkonnostním koši.

Celkově je skupina z hlediska dopravy i atraktivnosti soupeřů více než uspokojivá. Tygři se vyhnuli například běloruskému celku Neman Grodno nebo finské Kalpě Kuopio. Z prvního, tedy papírově nejsilnějšího koše Tygři dostali švédské Växjö, přičemž ještě předtím byl vybrán SC Bern, jenže kvůli shodě dvou týmů ze stejné země se losovalo znovu.

Ze třetího koše byl vybrán do skupiny E Davos, ze čtvrté poté hokejově exotický tým z Walesu Cardiff Devils. Právě měření sil s neobvyklými soupeři bývají pro fanoušky velmi zajímavá, což si plně uvědomují zástupci všech týmů budoucích Tygřích soupeřů.

Generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech

"Můžeme být spokojeni, máme ve skupině dva vynikající týmy. Jeden je švédský vítěz základní části Växjo a druhý Davos, se kterým jsme před dvěma lety hráli play-off Ligy mistrů. Byly to dva vynikající zápasy a máme se na co těšit. Třetí protivník je z Walesu, což je pro nás hokejově neznámá záležitost. Každá zkušenost bude dobrá a věřím, že si my jako tým společně s diváky užijeme kvalitní soupeře ve skupině E."


Kompletní rozhovor s Ctiborem Jechem o Lize mistrů Modrá aukce

Generální manažer Växjo Lakers Henrik Evertsson

"Přiznám se, že o Cardiffu momentálně nevíme takřka nic. Britské týmy většinou mívají vysokou fluktuaci hráčů z ciziny, takže se teprve uvidí, jaký soupeř nás v nové sezoně čeká. Co se týče Davosu, bude vzrušující se s nimi utkat. Patří k absolutní špičce ve Švýcarsku a je známé fantastickým publikem. A Liberec? Liberec je stabilní český tým. Střetnutí s Čechy bývají vždycky těžká, často jsou opravdu velkou překážkou."


Je jasné, že v rámci skupiny půjde o velmi náročné boje. K těm by měl dopomoci i nový formát soutěže. Liga mistrů změnila hrací plán, počet celků se snížil z osmačtyřiceti na dvaatřicet. Stejné nezůstaly ani skupiny, těch je pouze osm a obsahují čtyři celky na rozdíl od loňských a předloňských tří.

Z každé skupiny postoupí klasicky dva celky s největším počtem bodů, které postoupí do osmifinále. V uplynulých dvou ročnících se hrálo ještě první kolo vyřazovací části, které obsahovalo hned dvaatřicet týmů. Soutěž tedy bude mít rychlejší spád a k cestě za titulem bude celky čekat třináct utkání.

Manažer týmu HC Davos Sandro Rizzi

"Ze Švédska máme Vaxjo, o kterém víme, že má velmi silný tým. Poté z Velké Británie nám byl přidělen Cardiff. Příliš toho o britském hokeji ve Švýcarsku nevíme, ale bude zajímavé, se o něm něco naučit. V neposlední řadě budeme hrát proti Liberci, což je také velmi silný soupeř. Víme, že Česká republika je hokejová země a hráli jsme proti němu již před dvěma lety, takže moc dobře víme, že nás čekají tuhé bitvy. Cíl je samozřejmě kvalifikování se ze skupiny, což bude vzhledem ke kvalitě soupeřů náročné. Můžeme slíbit, že na domácím ledě budeme chtít za každou cenu vyhrát a hrát co nejvíce ofenzivně."


Všechny čtyři týmy budou chtít uspět. Cardiff se navíc do soutěže probojoval vůbec poprvé, což znamená, že se bude chtít ukázat v co nejlepším světle. Celek z hlavního města Walesu potvrzuje, že všechny souboje s ostatními celky pro něj budou pikantní.

Majitel Cardiff Devils Todd Kelman

"Bylo jasné, že nehledě na to, jakou skupinu dostaneme, to pro nás bude náročné. Jsme nadšení z toho, proti jakým soupeřům budeme hrát, stejně tak jako fanoušci z toho, do jakých měst se podívají. Doufám, že se k nám dostanou i fanoušci soupeřů. Naši fanoušci si přáli Davos, na druhou stranu Liberec i Växjö jsou také velmi silné týmy. Víme o nich, už jsme je viděli hrát a už nyní víme, že si během soutěže užijeme spoustu zábavy. Myslím, ostatní týmy budou ohromeni úrovni hokeje ve Velké Británii oproti jejich očekáváním. Měli bychom vyprodat všechny domácí zápasy, i když bude srpen, máme malou arénu, ve které se dobře šíří zvuk a díky podpoře fanoušků, bychom mohli soupeře rozhodit a docílit neočekávané výhry."


Kompletní rozlosování včetně upřesnění termínů zápasů bude zřejmé na konci května. Každý účastník odehraje minimálně tři domácí a tři venkovní zápasy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit