Bílí Tygři Liberec

Šimek rybářem: Jako kluk jsem jednou chytil 35 kaprů za den

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Rybaření miluje, přesto rybám v jídelníčku příliš neholduje. Radim Šimek, jedna z opor zadních řad Bílých Tygrů, se ke svému oblíbenému koníčku dostal v dětství. Měl ho totiž v rodině. A už u něj zůstal. Na břehu rybníků strávil moře času, ale své rybářské sny si ještě nesplnil. "Chtěl bych se podívat do Španělska na Ebro, nebo do Itálie na Pád. Tam je ráj sumců," říká s nadšením.

Jak ses vůbec dostal k rybaření?
Bylo to někdy v sedmi letech. Přivedl mě k tomu samozřejmě táta, který to měl už v rodině. Děda chytal taky ryby. Táta nás bral s bráchou a nás to chytlo. Proto se toho pořád držíme.

Mimo hokej je to tvá nejoblíbenější činnost?
Rybaření mě ve volnu opravdu hodně táhne. Na druhou stranu musím říct, že letos jsem tomu příliš času nevěnoval, protože jsem tu sezonu měl dlouhou. Pak jsem byl i líný připravovat návnady, takže jsem ve volnu spíš odpočíval. Neříkám, že jsem vůbec nechytal, ale nebylo toho tolik jako v minulých letech.

Máš své oblíbené místo, kam chodíš nejčastěji?
Když jsem na chatě, tak tam mám své místo na břehu. Někdy zase jezdím na rybníky kolem Benátek, takže to různě střídám. Těch míst mám trochu víc.

A kde se ti tedy daří nejlépe?
Na Labi. Dva roky zpátky jsem tam neměl problém chytit za dopoledne třeba pět kaprů, letos tam ale třeba vůbec nejdou, nevím, čím to je. Ani tátovi, ani sousedovi, kteří tam sedí skoro celý den, jim kapr prostě nezabere. Ale když si chci chytit kapra, zajedu si na ten benátecký rybník a tam si ho vysedím. Třeba tam jsem i pět hodin, ale ryba přijde.

Jaký máš osobní rekord v počtu chycených kaprů?
Když jsem byl malý kluk, tak nás rodiče vzali s bráchou na Staňkov na dovolenou. Tam zrovna nasazovali ryby a my chytili třeba 35 kaprů za den. Ale to není takové umění, člověka to i přestane bavit. Jdu si tam hlavně odpočinout, a kdybych furt tahal kapry, tak se mi to nepovede.

Radim Šimek na liberecké střídačce

Měl jsi někdy netradiční úlovek, který ti udělal velkou radost?
Mě potěší, když někdo v okolí chytí pěknou rybu, tak se zaraduju s ním. Táta každý rok vytáhne pěknýho sumce, jeho letošní úlovek měl skoro metr šedesát. U toho jsem byl a to mě potěšilo. Mně se taky povedlo vytáhnout sumce, ale ten nebyl tak velký.

A na rybě si jinak pochutnáš?
Abych pravdu řekl, tak ryby moc nejím, spíš vůbec. Na jídle mi vadí, když v tom je hodně kostí, protože já to nerad obírám. Netvrdím, že to maso je špatný, ale kvůli kostem to nejím. Vlastně si dám jen sumce. To je vyloženě sval a žádné kosti nemá, takže to je v pohodě.

Máš v hlavě nějakou zajímavou příhodu z rybaření?
Pamatuju si, že jsme chytali na Labi, kam jsme jeli na víkend, když byly prázdniny. V šest ráno tam projížděl remorkér, my ho neviděli a on nám to všem utrhal. (směje se) Jeden návazec je třeba za stovku. Takže jsme měli příjemné ráno, zabalili jsme to a jeli jsme domů.

V zahraničí jsi už někdy chytal?
Nechytal, ale přemýšlím, že bych se jel podívat do Španělska na Ebro anebo do Itálie na Pád. Tam je to ráj sumců.

Tak třeba za rok?
No, teďka jsem si našel novou přítelkyni, takže s tou asi vyrazím nejdřív k moři. Pak když bude ještě volno, tak vyrazím na Pád nebo Ebro.

Reprezentační obránce Radim Šimek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit