Bílí Tygři Liberec

Ševc proti bývalým spoluhráčům! Budu je chtít porazit, směje se zkušený bek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už v úterý od 18 hodin vyjedou Bílí Tygři na led Home Credit Areny proti devítinásobným švédským šampionům. Na Färjestad má bohaté vzpomínky obránce Martin Ševc, který v týmu z města Karlstad strávil několik sezon. "Rád kluky znovu uvidím," těší se na vzájemnou konfrontaci. Naopak s bilancí Tygrů v probíhajícím ročníku extraligy už tolik spokojen není.

V neděli jste potřetí za sebou prohráli, což se vám v minulé sezoně ani jednou nestalo. Čím to podle tebe je?
Děláme pořád ty samé malé chyby, ze kterých se nedokážeme poučit. Dokud nevezmeme rozum do hrsti, zápasy vyhrávat nebudem. Náš obraz hry podle mě není třeba až tak špatný, ale na to se hokej nehraje.

Nutno dodat, že poslední dvě porážky přišly po nájezdech. Jako by se zdálo, že se od vás trochu odvrátilo štěstí...
To není o štěstí, nájezdy jsou prostě o dovednosti. Hráči, kteří proti nám jeli, byli prostě šikovnější. Nejde o štěstí, ale o dovednostní věc, ve které jsme propadli. Z osmi sérií jsme dali jen jedinou branku.

V posledních dvou případech vás také soupeř přestřílel, což se například v úvodu sezony nestávalo. Změnil se od té doby váš herní styl?
Neřekl bych, že se něco na naší hře změnilo. Samozřejmě se nám trochu obměnil tým, ale to je v českých podmínkách po úspěchu normální. Dobří hráči zkrátka odcházejí za lepším. Máme pořád stejný herní systém, ale dokud ho nebudeme úplně poctivě dodržovat, nebude to vypadat jako vloni, i kdyby tu byl jakýkoliv tým. A celkově se to nedá s loňskem úplně srovnávat. Ta loňská sezona je už minulostí, musíme se soustředit na teď. Když odstraníme chyby, bude naše hra zase klapat.

Nyní vás čeká první duel play-off Ligy mistrů. Bojovat na dvou frontách najednou, to v hokeji nebývá příliš obvyklé?
Je to tak, ale to samé jsme si vyzkoušeli už před rokem. Žádná velká novinka to pro nás nebude. Abych pravdu řekl, teď se nám to zrovna dvakrát nehodí. Měli jsme tu nějaký odložený zápas, který jsme dohrávali, a jde nám to teď rychle po sobě. Zkrátka se na Ligu mistrů musíme naplno připravit. Půjdeme do zápasu s čistou hlavou a s tím, že chceme vyhrát.

Je podle tebe odlišné hrát stylem doma – venku, kdy jde i o skóre?
Člověk nad tím musí trošku přemýšlet, brát to trochu v potaz. Třeba před rokem jsme na to vypadli. S Davosem jsme odehráli herně velmi dobré zápasy, byli jsme i lepší, ale doma jsme dostali góly navíc a ty nás stály postup. Je to zkrátka úplně jiný systém. My se musíme přizpůsobit.

Martin Ševc v rozhovoru s rozhodčím

Vloni sis zahrál proti Skelleftee, nyní tě čeká Färjestad, kde jsi rovněž působil. Tomu se říká pořádná náhoda.
Je to takové specifické. Hráli jsme navíc čtyři zápasy Ligy mistrů a čtyřikrát pískali Švédové, asi mi to je souzené... (úsměv) Ale ve Švédsku jsem zažil dobré časy a mám na to jen pozitivní vzpomínky. Ještě tam jsou i někteří mí bývalí spoluhráči, rád je uvidím a popovídám si s nimi. Ale budu je chtít porazit!

Od tvého působení ve Färjestadu už uplynuly více než čtyři roky, hraje zde ještě někdo z tvých tehdejších spoluhráčů?
Nějaká doba to už je, ale ti kluci byli tehdy mladí, mezitím stihli odejít a zase se vrátit. Úplně detailně jsem to nestudoval, ale asi čtyři pět kluků tam je. A chlapi okolo týmu se tolik nemění. Ty také velmi rád uvidím.

Byl jsi už s někým z nich ve spojení, když vám byl Färjestad nalosován?
To ne, soustředili jsme se naplno jen na extraligu. Náš program je v současné době hodně nabitý a není čas přemýšlet dopředu.

Čeká vás trochu jiný styl hokeje, který švédské týmy praktikují. Už jsi na něj jako „specialista“ spoluhráče upozorňoval?
Abych pravdu řekl, nebyl na to ještě pořádně čas. Soustředili jsme se na nedělní zápas, ten jsme si ještě v pondělí rozebírali a teprve pak můžeme řešit Ligu mistrů.

Zmínil jsi extraligu. V té vám momentálně patří osmé místo, s ním asi příliš nepanuje spokojenost?
Já vlastně ani přesně nevím, kde jsme. Nekoukám se na to, protože to pro mě není důležité. Mně záleží na bodech, které sbíráme nebo nesbíráme, a na předvedené hře. Je sice dobré, že nějaké body máme, ale na druhou stranu se nemůžeme dívat jen na tabulku. Je potřeba se zaměřit na naši hru. Když budeme hrát dobře, budeme bodovat a stoupat tabulkou.

Martin Ševc.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit